Acat Nederland
Image default
Sport

Meer grip op je paard met Trust Equestrian

Trust Equestrian is hét merk voor bitten, mond- en kaakstukken voor je paard. Dit vertrouwde Hollandse merk werkt al jaren met de beste materialen en houdt rekening met zowel het gevoel van jouw als ruiter en het comfort voor je paard. De kwaliteit van dit merkt kenmerkt zich door de hoge mate van handmatig werk die het maken van ieder onderdeel vergt. Bitten en andere mondstukken worden constant geoptimaliseerd en daardoor kan Trust Equestrian bouwen op een altijd groeiende berg aan kennis en ervaring.

Een goed bit is onmisbaar voor de communicatie tussen ruiter en paard

Het bit dat je gebruikt bij het paardrijden is als het stuur in je auto. Te licht en je voelt niet goed wat je doet en wanneer je heel zwaar stuurt gaat dit ten koste van het comfort. Ook bij het bit dat je kiest is het belangrijk dat je goed voelt wat je paard doet en daar op kunt corrigeren indien nodig. Daarnaast moet het bit ook comfortabel aanvoelen voor je paard. Trust Equestrian heeft het juiste bit voor ieder paard.

Hoe jij het juiste bit kiest

Wat je wilt is een bit waarmee je je paard goed kunt sturen maar ook één die het paard accepteert. Het is daarom belangrijk dat het bit prettig in de mond van het paard ligt en dat er materialen worden gebruikt die niet irriteren. En daarom kies je voor Trust Equestrian. Je hebt de keuze uit bus- en watertrensen. Enkel- en dubbelgebroken trensen en tongbogen. Voor ieder paard vind je zo een bit dat het dier accepteert.

Het leer dat bij sommige modellen wordt gebruikt is niet met chemicaliën behandeld zodat je paard hier geen huidirritaties van krijgt. Andere bitten en mondstukken zijn gemaakt van sweet iron. Dit smaakt letterlijk zoet en dat bevordert de speekselaanmaak van het paard. En dat zorgt weer voor een betere acceptatie van het bit.