Acat Nederland
Image default
Sport

Effectief trainen met impulsen via het EMS apparaat van StimaWELL

Zou jij graag willen trainen met impulsen omdat je er positieve berichten over hebt gehoord? Die positieve berichten kunnen wij, StimaWELL, zeker beamen! Trainen met impulsen, oftewel EMS, is zeer effectief, doeltreffend en tijdbesparend. EMS is de afkorting van elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie. Dit betekent dat spieren worden gestimuleerd met behulp van elektrische signalen. Eigenlijk worden onze spieren altijd al gestimuleerd met behulp van elektrische signalen. Dit doet ons lichaam namelijk. Om de spieren in beweging te krijgen sturen de hersenen een signaal naar het centrale zenuwstelsel welke vervolgens elektrische signalen of impulsen naar de spieren stuurt. Wanneer je sport, wandelt, eet, een kopje thee drinkt, de afstandsbediening van de televisie van tafel pakt, voor elke beweging die je maakt worden de betreffende spieren gestimuleerd door middel van elektrische signalen. Met EMS gebeurt exact hetzelfde. De spieren worden gestimuleerd door middel van elektrische signalen. Het enige verschil is dat in het geval van EMS de signalen van buitenaf komen en niet vanuit het centrale zenuwstelsel. Maar omdat de spieren aan deze stimulatie gewend zijn zullen ze er op dezelfde manier op reageren.

Via een speciaal trainingspak, welke gevuld is met 12 elektrodeparen, en bandelektroden voor benen en armen bereiken de elektrische signalen de spieren. Dit trainingspak draag je dan ook tijdens iedere EMS training. Het trainingspak is verbonden met het EMS apparaat. Het EMS apparaat van StimaWELL is voorzien van 70 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, welke geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Ook staan er 40 ondersteunende video’s op het apparaat. Deze kunnen je helpen tijdens je training.

Is het goed om te sporten met spierpijn?

Wil jij weten of sporten met spierpijn aan te raden is of dat je het juist liever niet moet doen? Het is zeker niet aan te raden om te sporten met spierpijn. Wanneer je spierpijn hebt in bepaalde spieren en je gaat, ondanks de spierpijn, deze spieren tóch weer trainen, dan werkt het zelfs averechts. De spieren kunnen zich niet goed herstellen en dit gaat ten kostte van de spieropbouw.

Voor meer informatie of interesse in onze EMS training kan je ons altijd mailen op info@ stimawell-ems.nl of bellen naar 033-3037768.

https://www.stimawell.com/nl-nl