Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Goed voor jouw auto zorgen

Ben jij blij met jouw auto en wil je er zo goed mogelijk voor zorgen? Dan zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat jij lang mogelijk fijn kunt rijden met een auto. En, daarbij ga je de hoeveelheid problemen zoveel mogelijk voorkomen. Goed genieten van jouw auto, daar gaat het om.

Pas op met hobbelige routes

Het loont zich echt om bij drempels goed te werken met de koppeling. Dus voor de drempel de koppeling wat intrappen, bijvoorbeeld. Zo rem je wat af. Na de drempel laat je de koppeling weer wat opkomen. Zeker bij auto’s die laag op de weg liggen, zoals bijvoorbeeld bij een Opel Manta het geval is, kan dit beschadigingen voorkomen.

Goed koppeling gebruik

Sowieso is goed koppeling gebruik belangrijk. Rijden met een slippende koppeling en remmen op de motor is niet goed voor de auto. Zo is remmen op de motor slecht voor de lagers. Rijden met een slippende koppeling kan ervoor zorgen dat de koppeling sneller slijt.

Carport op maat

Niet alleen op de weg is goede zorg van belang. Het is ook belangrijk om thuis goed voor de auto te zorgen. Weer en wind hebben toch invloed op de buitenkant van de auto. Zorg daarom minimaal voor een carport op maat. Met een carport op maat, staat de auto net wat meer beschut. Je kunt ook een standaard carport kopen, maar die sluit vaak net niet goed aan op het huis. Met een carport op maat voorkom je dit.

Op tijd tanken

Zo lang mogelijk in het rood rijden? Doe het niet! Niet op tijd tanken, kan ervoor zorgen dat je bezinksel uit de brandstoftank in het systeem krijgt. Dat kan een heel duur grapje worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de pomp en de filters verstopt raken. Wil je dus goed zorgen voor jouw auto? Tank dan op tijd.

https://handelsondernemingkirkels.nl/carport-op-maat/