Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Geld besparen op uw auto

Het hebben van een auto geeft ontzettend veel vrijheid. Helaas is een auto niet altijd goedkoop. Er zijn verschillende manieren waarmee u geld kunt besparen op uw auto.

Aanschaf

Eigenlijk begint het al bij de aanschaf van uw auto. Om geld te besparen kunt u namelijk kiezen voor een tweedehands auto. Verdiep u goed in de verschillende soorten modellen en zorg ervoor dat u controleert of alle papieren in orde zijn. Het is verstandig om een auto bij een erkende garage te kopen. Vaak krijgt u dan ook nog een aantal maanden garantie op de auto. Let bij de keuze van de auto op hoe zuinig deze is. Een zuinige auto kan u de toekomst veel geld besparen bij het tanken.

Tanken

Met de oplopende prijzen wordt tanken bijna onbetaalbaar. Een zuinige auto heeft daarom, zoals hierboven al aangegeven, veel voordelen. De prijzen van zowel benzine als diesel verschillen vaak per tankstation. Probeer ervoor te zorgen dat u nooit langs een autosnelweg hoeft te tanken. De prijzen voor benzine en diesel zijn bij tankstations langs een autosnelweg namelijk vaak erg hoog. Mocht u in de buurt van de grens wonen dan kan het voordelig zijn om te tanken in Duitsland of België.

Chiptuning

Door middel van chiptuning kan de prestatie van de motor van een auto worden verbeterd. Een motor kan na chiptuning zo’n 5 tot 10 procent zuiniger worden. Chiptuning kan u dus uiteindelijk veel geld besparen. Belangrijk is wel dat u ook uw rij-stijl aanpast.

Banden

De banden van een auto hebben veel invloed op het brandstofverbruik van uw auto. Het is daarom verstandig zomer- en winterbanden aan te schaffen. Banden slijten sneller dan ze niet bij de juiste temperatuur worden gebruikt. Ook de bandenspanning is van invloed op het brandstofverbruik. Met de juiste bandenspanning kunt u tot 5 procent brandstof besparen.

https://www.cts-chiptuning.com/