Acat Nederland
Image default
Sport

Sporten met EMS: Ontdek de voordelen van het unieke concept van SYMBIONT

Ben je op zoek naar de voordelen van een workout met EMS (elektrische spierstimulatie)? Wil je weten wat het unieke concept van SYMBIONT inhoudt? In dit artikel ontdek je de voordelen van EMS-training in de sportschool en leer je meer over het revolutionaire SYMBIONT concept. Daarnaast bespreken we de belangrijkste features van het SYMBIONT Smart Body Device, een waardevol apparaat voor gezondheids- en trainingsdoeleinden. Lees verder en ontdek hoe EMS-training en de apparatuur van SYMBIONT jou kunnen helpen om je fitnessdoelen te bereiken.

Wat zijn de voordelen van een workout met EMS? 

Een workout met EMS (elektrische spierstimulatie) in de sportschool biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt EMS voor extra prikkels aan de spieren, waardoor de training intensiever wordt. Dit leidt tot snellere resultaten, waarbij een training van 2 keer 20 minuten gelijk staat aan ongeveer 3 tot 4 uur sporten op de ‘ouderwetse’ manier. Daarnaast kan EMS alle spiergroepen activeren, ook de diepere spierlagen die moeilijk te bereiken zijn met conventionele oefeningen. Dit maakt EMS geschikt voor diverse bewegingsvormen, zoals yoga, cardio, krachttraining, fitness en revalidatie- of afvaltrajecten.

Het unieke concept van SYMBIONT brengt EMS in de sportschool naar een hoger niveau. Het bestaat uit een EMS sport pak (Tec Suit), een EMS apparaat (Smart Body Device) en een app om gegevens te lezen en in te voeren. Het Tec Suit is gemaakt van hightech, antibacteriële vezels en bevat biosensoren die lichaamsfuncties meten. Het Smart Body Device stuurt elektrische impulsen naar de spiergroepen en registreert gegevens tijdens de training. De app biedt heldere gegevensweergave en stelt trainers in staat om de workout aan te passen naar wens. Het SYMBIONT concept is gebaseerd op jarenlange ervaring en biedt medisch gevalideerde programma’s voor spierstimulatie en ontspanning, automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfunctioneren.

Wat zijn de belangrijkste features van het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT360 Smart Body Device heeft verschillende belangrijke features die het een waardevol apparaat maken voor gezondheids- en trainingsdoeleinden. Enkele van de belangrijkste features zijn:

  1. Bio-elektrische meting van het hele lichaam: Het SYMBIONT360 apparaat voert een uitgebreide lichaamsanalyse uit met behulp van 24 meetpunten, verdeeld over alle belangrijke spiergroepen. Dit geeft een gedetailleerd inzicht in de samenstelling van het lichaam.

  2. Body Composition: Het SYMBIONT360 apparaat meet de samenstelling van het lichaam, inclusief water-, spier- en vetpercentage.

  3. Spieractiviteit: Het SYMBIONT360 apparaat meet de activiteit van de spieren tijdens de training, wat helpt om de prestaties te optimaliseren.

  4. Bewegingsanalyse met behulp van versnellingsmeters: Het SYMBIONT360 apparaat analyseert de bewegingen van het lichaam tijdens de training, waardoor de gebruiker de techniek en prestaties kan verbeteren.

  5. Hartslag: Het SYMBIONT360 apparaat meet de hartslag tijdens de training, wat belangrijke informatie geeft over de intensiteit van de training.

  6. Hartslagvariabiliteit: Het SYMBIONT360 apparaat meet de hartslagvariabiliteit, wat een indicatie is van de stressniveaus en het herstelvermogen van het lichaam.

Met deze features biedt het SYMBIONT360 Smart Body Device een uitgebreide en nauwkeurige analyse van het lichaam en de prestaties tijdens de training. Het helpt gebruikers om hun doelen te bereiken en hun training te optimaliseren.

Sporten in de sportschool met de goedgekeurde apparatuur van Symbiont360

Ontdek de ultieme sportervaring met de state-of-the-art apparatuur van Symbiont360 in de sportschool! Bij Symbiont360 geloven we in de kracht van technologie om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Onze goedgekeurde apparatuur is speciaal ontworpen om jou te ondersteunen bij het behalen van jouw fitnessdoelen.

Of je nu een beginnende sporter bent of een ervaren atleet, onze sportschool biedt een breed scala aan apparatuur voor elk niveau en elke trainingsstijl. Van cardio-apparatuur zoals loopbanden en hometrainers tot krachttrainingstoestellen zoals gewichtmachines en halters, bij Symbiont360 vind je alles wat je nodig hebt om je lichaam in topvorm te krijgen.

Onze apparatuur is niet alleen van de hoogste kwaliteit, maar ook ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort en veiligheid tijdens het sporten. Daarnaast worden al onze apparaten regelmatig gecontroleerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze altijd in optimale conditie verkeren.

Dus waar wacht je nog op? Kom vandaag nog langs bij onze sportschool en ervaar zelf de voordelen van sporten met de goedgekeurde apparatuur van Symbiont360. Jouw fitste en gezondste zelf wacht op je!

https://www.symbiont360.com/nl