Acat Nederland
Image default
Sport

De voordelen van fitness

We weten allemaal inmiddels wel dat beweging gezond is voor ons. Bewegen heeft vele voordelen voor ons in vrijwel elk aspect van ons leven. Fitness heeft als het ware ‘helende krachten’ voor ons en kan ons transformeren tot een heel nieuw mens! Om je het belang van fitness te laten inzien, heb ik hieronder een aantal voordelen van de kracht van fitness gezet.

 

Fitness vermindert je risico op ziektes

Wist je dat door te sporten je het risico op ziektes voor jezelf verkleint? Zo kan je dankzij fitness je risico op ziektes zoals diabetes of hartziektes verkleinen. Je loopt ook minder kans op kanker in je dikke darmen, longen of je borsten bijvoorbeeld. Als je graag gezond wilt blijven en vrij van ziektes wilt zijn, is het dus belangrijk om voldoende te sporten!

 

Fitness vertraagt het verouderingsproces

Door aan fitness te doen, zal je merken dat je lichaam een stuk trager ouder wordt. Door actief te zijn zal je lichaam pas op een later punt in je leven verouderen en wanneer dit gebeurt, gaat dit ook een stuk langzamer dan bij een persoon die niet actief is. Bij dit voordeel zijn er nog een aantal bijkomende voordelen, zoals bijvoorbeeld een positiever beeld over jezelf! Dit is echt een groot voordeel van fitness, aangezien het dus ervoor zorgt dat je lichaam langer zal leven!

 

Fitness is gezond voor je hersenen

Door vaak te fitnessen, zal je brein hier ook voordeel van hebben. Het is namelijk bewezen dat fitness je denkvermogen en concentratie zal verbeteren. Fitness is dus voordelig voor je brein en geheugen! Het werkt zelfs al direct! Als je merkt dat je je even niet meer kunt concentreren op school of werk, ga dan even snel sporten. Hierna is je hoofd weer leeg en kan je vol met energie weer verder gaan met je taken! Er is tevens ook bewezen dat fitness de kans op bepaalde veranderingen in je brein verkleint. Deze veranderingen kunnen namelijk leiden tot Alzheimer of schizofrenie.

 

Fitness verbetert je huid

Uiteraard willen we allemaal graag een stralende, gladde en zachte huid, maar dit kan af en toe lastig te bereiken zijn. Een van de beste manieren om een mooie huid te krijgen, is echter door te gaan sporten! Dankzij fitness kan je het uiterlijk van je huid verbeteren. Dit komt namelijk doordat je de productie van antioxidanten verhoogt tijdens de fitness, wat je huidcellen zal beschermen tegen schade.