Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Vier smakelijke traktaties voor op het werk

Ben jij binnenkort jarig? Dan mag een heerlijke traktatie natuurlijk niet missen. Misschien wel op het werk of tijdens een kopje koffie met vrienden. De meeste mensen kiezen standaard voor een mooie taart of cake die op hun verjaardag op tafel wordt neergezet. Wil jij dit jaar graag een keer iets anders dan deze blog echt iets voor jou. Wij geven je een paar handige tips en ideeën als jij nog op zoek bent naar iets lekkers om te trakteren.

 

Gezonde traktaties

Tegenwoordig zijn er veel collega’s die (bijna) uitsluitend gezonde snacks nuchtigen. Hier zou je met jouw traktatie op in kunnen spelen als je zelf ook meer van een gezonde variant houdt. Je kunt bijvoorbeeld een mooie hapjesplaat voor bij de lunch maken. Onder andere met zelfgemaakte wraprolletjes, verschillende soorten kaas en vleeswaren. Een ander leuk idee is verse rauwkost zoals wortels, bleekselderij, paprika en komkommer met zelfgemaakte humus en andere dips te serveren. Er is van alles te bedenken om als gezond alternatief als traktatie aan te bieden. Maar een keertje cheaten van je dieet of goede voornemens is heus niet erg hoor!

 

Chocoladeparadijs

Wil je iets originelers uitdelen dan een gebruikelijke taart of cake, dan hebben wij de ultieme oplossing gevonden. Heerlijke smeuïge brownies om op tafel te zetten. Als je zelf geen ster in de keuken bent dan kun je overheerlijke brownies bestellen. Ben je benieuwd waar, surf dan even naar de website van The Brownie Box en bekijk het uiteenlopende aanbod van verschillende smaken! Kies bijvoorbeeld voor de variant met stroopwafel, M&M’s of met nootjes. Er zit voor iedereen iets tussen. Twijfel jij welke van de soort voor jou bestemd is? Dan je ook zelf een box met verschillende soorten samenstellen.

 

Candybar

Dit is een bijzondere traktaties voor echte zoetekauwen. Liefhebbers kunnen zelf hun snoepzakjes samenstellen en kiezen wat ze zelf lekker vinden. Daarnaast is het eenvoudig om voor te bereiden. Je vult al het snoepgoed in een paar mooie potten, schalen en bakjes. De zakjes voor het snoep kun je kopen of je maakt ze zelf. Bijvoorbeeld door een blad papier op te rollen als en mooie puntzak. Je kunt het eenvoudig met een nietje vast zetten of met een stukje plakband. Binnen een handomdraai heb jij een mooie presentatie voor de volgende dag.

 

Hartige traktaties

Wie zelf niet zo dol is op zoetigheden of weet dat zijn of haar collega’s er niet graag van houden kan natuurlijk ook voor een hartige traktatie kiezen. Denk hierbij aan heerlijke bladerdeeghapjes, pasteitjes of pikante muffins. Er zijn genoeg eenvoudige recepten op internet en diverse kookboeken te vinden. Weliswaar kost het maken van deze hapjes wat meer tijd, maar dan heb je uiteindelijk wel een leuke traktatie die iedereen zal smaken.

 

Beter iets te veel dan te weinig 

Tip: Is het jouw beurt om iets lekkers uit te delen? Dan is het altijd handig om de hoeveelheid niet te krap te berekenen. Immers wil je dat iedereen iets krijgt en je niet te weinig hebt om op tafel te zetten. Hou er dus rekening mee hoeveel mensen van jouw traktatie zullen genieten.

 

https://www.thebrowniebox.nl/