Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Waarom click vinyl kopen?

Je hebt net een nieuw huis en er moet een vloer komen. De opties voor vloeren zijn eindeloos. Je kunt onder andere kiezen voor click vinyl kopen. Click vinyl is een simpele manier om een duurzame en onderhoudsarme vloer in je huis te leggen. Bovendien is click vinyl een goedkope optie. Een duurzame en goedkope vloer tegelijkertijd dus. Het voordeel van click vinyl is vooral dat het systeem makkelijk te leggen is. Dat maakt het ideaal wanneer je in tijdnood zit. Genoeg redenen dus om click vinyl te kopen.

Vinyl versus PVC

Misschien twijfel je tussen PVC en vinyl. Zijn de twee überhaupt verschillend? Ja, er zit wel degelijk verschil tussen vinyl en PVC voor je vloer. Wel lijken de twee opties erg op elkaar. Beide bestaan uit meerdere lagen, werken goed met vloerverwarming en lopen lekker. Maar de onderste laag in vinyl is anders dan in PVC. Daardoor veert een click vinyl vloer met je mee als je erop loopt. Een PVC vloer is wat harder en steviger. Die flexibiliteit maakt vinyl ook weer gevoeliger voor beschadigingen.

Beide hebben desondanks een lange levensduur en zijn gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is het wel zo dat PVC iets duurder is dan vinyl. Als je op je budget let, kies je daarom voor click vinyl kopen. Het is goedkoop, gemakkelijk te leggen en loopt ook nog fijn.

https://www.vloerenshop.be