Acat Nederland
Image default
Huishoudelijk

9 Tips om thuis uw stroom te besparen!

De eindafrekening van uw energieleverancier kan meestal schrikwekkend zijn! Na het zien van deze rekening wil je graag zo snel mogelijk op manieren komen om uw energie en kosten te besparen. Hier kunt u lezen hoe u dat kan doen! Zo hoef je ook niet direct een elektricien te bellen.

  1. Apparaten niet op stand-by laten staan als het niet nodig is!

Dit is een makkelijke maatregel als je zuiniger wilt omgaan met elektriciteit. OP stand-by verbruiken televisies en computers nog altijd elektriciteit. Het is beter om de televisie of computer volledig uit te schakelen. Dit is een kleine moeite, met voordelige gevolgen!

  1. Schaf energielabel-A aan bij al uw huishoudelijke apparaten!

De apparaten die we dagelijk thuis gebruiken verbruiken een grote hoeveelheid energie. Bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser en wasdroger. Als u het beste uw energieverbruik wilt besparen moet u deze apparaten kopen met een energielabel-A. 

  1. Vervang al je groei en spaarlampen door LED lampen!

De verlichting neemt ook veel energie in beslag, want dit hebben wij een grote deel van de dag ook altijd aan staan! Vooral in de winter als het vroeg donker wordt is dit essentieel. Dit zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid elektriciteit wordt gebruikt. U kunt daarom het beste LED lampen aanschaffen. LED lampen verbruiken veel minder elektriciteit dan spaarlampen en gloeilampen!

  1. Schaf een buitenlamp met bewegingssensor aan!

Door middel van een bewegingssensor kunt u ook een hoop bezuinigen. Zo heeft u geen lamp meer die de hele nacht door blijft branden, dat een heel hoop energie opvreet. Dit is ook veel veiliger voor uw huis, want dan kunt u ook signaleren wanneer er iets of iemand langs uw huis passeert!

  1. Zet uw lichten uit als u niet thuis bent!
    ALs u uw huis verlaat zorg ervoor dat u uw lichten uit zet. Zo zorgt u ervoor dat deze lampjes geen onnodige energie opvreten en onnodig branden, want u bent toch niet thuis!