Acat Nederland
Image default
Huishoudelijk

Hulpmiddelen

In het leven gebeuren er dingen waardoor je afhankelijk bent van hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk de normale dingen weer kan doen. Zo zijn er tal van situaties te noemen. Je breekt bijvoorbeeld je been dan heb je krukken nodig, maar bijvoorbeeld ook allerlei aanpassingen in de badkamer Of wat als je last begint te krijgen van je ogen, dan wordt het toch echt tijd voor een bril en rest er niks anders dan een tripje naar de oogspecialist. Dit geeft al aan dat je in het leven door verschillende oorzaken genoodzaakt bent om hulptools te kopen. Als het een medische oorzaak heeft zal de dokter, huisarts of specialist je informeren over welke tools je het best kunt gebruiken om het leven makkelijker te maken. Voor overige hulpmiddelen ben je toch echt overgeleverd aan je eigen zoektocht en soortgenoten die hetzelfde probleem hebben. Online vind je veel specialistische winkels met handige accessoires die het leven makkelijker maken.  

Accepteren en het leven makkelijker maken

Stap 1 is accepteren en de juiste hulp inschakelen om het leven eenvoudiger te maken. Wat je probleem ook is of waar je ook hulp bij nodig hebt, hulpmiddelen zijn er bijna voor alle kwalen en problemen. Het delen met lotgenoten en tips met elkaar delen helpt bij de acceptatie en het vinden van geschikte artikelen. Als het een niet veel voorkomende oorzaak heeft zijn er online vaak alsnog wel groepjes te vinden op bijvoorbeeld Facebook waar je informatie kunt inwinnen en advies kunt vragen. De zoektocht naar goede informatie en hulpmiddelen begint dan ook vaak online. Zoek bijvoorbeeld “hulpmiddelen voor slechthorenden” en je krijgt direct een hoop opties te zien van websites waar je direct deze kunt aanschaffen of waar je handige informatie kan vinden. Google is in deze toch echt een goede tool om te gebruiken als je op zoek bent naar (specialistische) hulpmiddelen die zelfstandig leven mogelijk maken en dus je levensvreugde verhogen. Hoe uniek je ook denkt dat je “probleem” is.

Ook in de slaapkamer zijn er tal van handige artikelen die je helpen

Fysieke problemen staan vaak in de weg van een goede nachtrust. Zoals je weet zijn voldoende slaapuren erg belangrijk voor je energie en levensvreugde. Heb je moeite met in slaap komen? Dan kan je hiervoor slaappillen gebruiken. Kom je s ochtends moeilijk je bed uit door rugproblemen? Dan is een verstelbaar bed onmisbaar. Maar er zijn ook hulpmiddelen die positief zijn voor je seksleven. Bij mannen kunnen problemen ontstaan, met middelen, training of een strapon kan je dit oplossen. Wat het ook is het is belangrijk om te accepteren dat je zonder hulp niet maximaal kunt genieten van het leven. Probeer dan ook altijd een oplossing te vinden die het leven makkelijker maakt en je ondersteunt.