Acat Nederland
Image default
Huishoudelijk

De meest verkochte raamfolies en hun toepassingen

Hieronder krijg je een overzicht van de meest verkochte raamfolies. Iedere raamfolie heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Met dit overzicht maak je een weloverwogen keuze voor de soort raambedekking die het beste bij je project past!

Verduisteringsfolie

Verduisteringsfolie is bedoeld om ramen volledig af te dekken. Het is verkrijgbaar in zwart en wit. De witte kleur stoot de warmte extra af, iets om rekening mee te houden in je overweging. Verduisteringsfolie zie je vaak terug in opslagruimten waar spullen in liggen die gevoelig zijn voor licht en uv-straling. Meubilair bijvoorbeeld. Verduisteringsfolie blokt tot wel 85% van de schadelijke straling en voorkomt bovendien pottenkijkers. Deze folie blokkeert dus wel het zicht. Ben je wel op zoek naar een folie die straling tegenhoudt maar waar je nog wel doorheen kunt kijken? Dan ben je beter af met uv-werende folie.

Privacy folie

De meest bekende soort raamfolie is waarschijnlijk privacy folie. Dit is een ondoorzichtig folie dat je middels een statische lading rechtstreeks op je ruit bevestigt. Dankzij de folie kunnen mensen vanaf de straat niet of moeilijker je huis in kijken maar het zonlicht kan nog wel naar binnen vallen. Nadeel van deze folie voor veel mensen is dat het plakken wat lastiger gaat. Gelukkig is er dan nog squid raamfolie. Een zelfklevende folie die je makkelijk op iedere ruit aan kunt brengen.

One way vision folie

One way vision folie is een vernuftig standje optisch bedrog. Dankzij de kleine gaatjes in de folie wordt je oog automatisch getrokken naar het licht. Dat betekent dat je vanaf de donkere kant, in het kantoor, wel naar buiten kunt kijken maar andersom vanuit de lichte buitenkant niet naar binnen kunt kijken. Hou er wel rekening mee dat dit effect ’s avonds omgedraaid is.