Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Verschillende leertrajecten uitproberen met je personeel!

Je personeel ontwikkelen is ontzettend belangrijk. Mensen vinden het steeds belangrijker om meer te leren en zich te ontwikkelen. Zo kunnen mensen hun functie uitbreiden, een andere functie uitoefenen of uiteindelijk iets voor zichzelf gaan doen. Het traditionele werkleven is al lang niet meer de favoriet bij werknemers. Het is een te hoge werkdruk, de productiviteit is slecht en de stress is enorm hoog. Het aanbieden van leertrajecten wordt steeds populairder. Waarom willen we dit doen en hoe kunnen we dit doen?

Waarom je personeel moet ontwikkelen

Eigenlijk hebben we in de inleiding al kort verteld waarom je personeel moet ontwikkelen. Het verhoogt te productiviteit en het biedt je personeel meer groeikansen. Behalve deze twee belangrijke punten bouw je als werkgever ook een betere band op met je personeel. Iemand die voldoende aandacht, sturing en mogelijkheden krijgt binnen een bedrijf is eerder geneigd voor een lange periode te blijven werken. Dit is wat iedere werkgever natuurlijk wilt!

Welke leertrajecten bestaan er?

We leven in een internet tijdperk. Het grote voordeel is dat we tegenwoordig alles online kunnen doen. Zo zien we dat er online ook steeds meer internettrajecten beschikbaar zijn. We delen hieronder een aantal leervormen:

  • Online e learnings volgen;
  • Een fysieke en digitale cursus volgen;
  • Workshop met het team;
  • Interactief leren met je team.

Dit zijn nog maar een paar leervormen van de talloze leervormen die er bestaan.

Blijf betrokken bij je personeel

Een leertraject aanbieden is natuurlijk heel goed. Het is daarnaast ook belangrijk dat je als werkgever weet wie wat leert en waarom. Zo kun je met een LMS alle leertrajecten van je personeel bijhouden. De betekenis lms is leer management systeem. In het LMS kun je het leren en de ontwikkeling van iedere werknemer zien. Dit systeem laat een mooi overzicht zien hoe iedereen ervoor staat, wie meer sturing nodig heeft en wie er heel goed voor staat.

Ga in gesprek met je personeel

Veel werkgevers vergeten dat het ontzettend belangrijk is om in gesprek te gaan met je personeel. Door feedback te vragen kun je zien welke leervormen goed aanslaan en welke niet. Zo zul je ook opmerken dat leren voor iedereen anders is. Uiteindelijk kun je een grote database opbouwen met diverse leervormen waar je personeel uit kan kiezen. Zo zit er voor iedereen iets tussen en weet jij zeker dat iedere werknemer met plezier ontwikkelt.