Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe zijn je stoppen doorgeslagen?

De stoppen of wel een zekering zorgt ervoor dat er niet al te veel stroom door de groepenkast gaat. De stoppen kunnen soms niet zo goed werken en dan laat het meer dan nodig elektriciteit door. Wanneer er te veel elektriciteit door het apparaat heen gaat dan slaat het op hol en zijn de stoppen doorgeslagen. Maar hoe werken de stoppen dan niet zo goed? Het gebeurt bijna altijd door ouderdom. Wanneer er te veel stroom doorheen gaat dan gaat er een draadje verbranden en zo kan er vonken ontstaan/ je stoppen doorslaan. Het is eigenlijk overbelasting van stroom als je het nog niet snapt is er nog wel een voorbeeld zoals: Je moet 2 tassen vasthouden maar je hebt 3 tassen en dus kan het niet want je hebt te veel. 

Groepen toevoegen

Als jij meer groepen toevoegd dan nodig is dan krijg je waarschijnlijk bijna nooit doorgeslagen stoppen want je hebt dan nergens sowieso overbelasting van je stoppen. De groepenkast kan ook slecht zijn van kwaliteit je kan het ook zelf checken of je groepenkast wel goed werkt en dat het niet te veel stroom in neemt. Een groep toevoegen kost ook niet al te veel geld het kost zo een 100 euro of minder om het te plaatsen.

Aardlekschakelaar aanzetten

Wanneer je stoppen zijn doorgeslagen dan moet je alles uit en aanzetten. Vergeet ook niet de aardlekschakelaar uit en aan te zetten. De meeste mensen weten dat niet en denken dat het hele apparaat defect is maar dat is vaak ook niet zo. Tegenwoordig hebben mensen ook een automaat en geen stoppen. De kans is ook veel kleiner om door te slaan, want de meeste groepenkasten zijn heel goed en zijn nieuw. Let goed op als je alles aandoet dat je niet geëlektrocuteerd word.