Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Tips om mooie kerstkaartontwerpen te maken

Dit winterseizoen ga je natuurlijk aan de slag met het ontwerpen van je eigen kerstkaarten. Gepersonaliseerde kerstkaarten brengen iets extra’s met zich mee en zijn een perfecte manier om warmte en vreugde te verspreiden tijdens deze koude, grauwe en regenachtige dagen. Je kunt ze maken om naar vrienden en familie te sturen, of om jouw klanten een fijne kerst te wensen. We geven je hier 4 handige tips die je zullen helpen jouw eigen feestelijke kaarten te maken. 

Kies je boodschap 

Voor het vinden van de perfecte boodschap voor jouw kerstkaarten, denk goed na over de persoon aan wie je ze stuurt om een leuk berichtje te verzinnen. Hebben jullie dit afgelopen jaar iets leuks samen gedaan of staat er een avontuur op de planning voor het volgende jaar? Wellicht kan je op een leuke manier hiernaar verwijzen. Maak er iets gedenkwaardigs van! 

Kies het thema

Bij het ontwerpen van een kerstkaart is het essentieel om ideeën samen te laten komen en te kiezen voor een thema. Je kunt natuurlijk gaan voor een traditioneel kerstthema en een klassieke kerstkaart met afbeeldingen en decoraties van personages zoals pinguïns, rendieren, kerstmannen, enz.

Deze kun je vervolgens combineren met een leuke foto van de familie, je huisdieren of iets anders dat goed past bij je kerstgebaar. Onthoud dat hoe meer je kiest voor iets dat representatief is voor jou en je ontvanger, des de groter de impact zal zijn. 

 

Als je een bedrijf hebt en zelfgemaakte kerstkaarten naar je klanten wilt sturen, probeer dan de merkidentiteit te verwerken en gebruik enkele interessante dingen van je klanten die met je merk te maken hebben. 

Stel het kleurenpalet samen

Hoewel kerstmis natuurlijk in het teken staat van rood, wit en groen, is het helemaal aan jou om met je favoriete kleuren te spelen. Als je het leuk vindt om kleuren te gebruiken zoals donkerblauw, paars, goud, mosterd of grijs, dan weet je zeker dat je een unieke kerstkaart in handen hebt! Daarnaast kun je gebruik maken van ijzige kleuren zoals wit, zilver en blauw. Of kies voor een schattige aangepaste kerstkaart met een kleurencombinatie van roze, paars, en zilver.

Kies het lettertype

Als je jouw kerstkaart aan het ontwerpen bent, zul je al gauw merken dat er een heleboel kerstkaartlettertypes zijn die goed werken voor het presenteren van jouw kerstwens. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een meer elegante, classy look, kies dan voor een ‘script’ of ‘serif’ lettertype.

Daarnaast kun je kiezen voor een schreefloos lettertype en toch een ontwerp met een vakantiegevoel krijgen. Zorg ervoor dat je de kerstkaarttekst en het bijbehorende lettertype afstemt op de algehele stijl van je kaart om de perfecte kerstwenskaart te ontwerpen! 


Gemakkelijk zelf aan de slag gaan met het personaliseren van je kerstkaarten? Kijk op https://www.drukzo.nl/ voor de uitgebreide mogelijkheden.

https://www.drukzo.nl/