Acat Nederland
Image default
Tuin en buitenleven

Tuinkabouters in allerlei vormen en maten

Zoek je een origineel cadeau? Dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een tuinkabouter. Toch zijn tuinkabouters heel leuk om cadeau te krijgen! Tuinkabouters fleuren de tuin namelijk enorm op. En als je van die soorten koopt die ook tegen het vriezen van de winter kou kan, kun je je kabouters ook in de winter in de tuin laten staan. Dat geeft nog wat kleur in de grauwe winter dagen.

Een tuinkabouter kopen is helemaal niet zo duur. Je hebt al een leuk tuinkaboutertje van een euro of 4. Voor 30 euro heb je al snel een kabouter van 25 cm. Maar wil je echt een grote tuinkabouter? Dan zijn ze ook te koop in maten die rond de 1 meter liggen. Natuurlijk zijn die grote tuinkabouters echte eye-catchers. Ze komen met gemak boven de planten uit. Ook kun je ze natuurlijk naast de voordeur of op je balkon zetten.

Als je iemand een kabouter cadeau wilt geven. Moet je eigenlijk even stiekem hun tuin inspecteren. Heb je in die tuin namelijk een vijver gespot? Dan is een vijverkabouter dé vijverdecoratie! Er zijn verschillende vijverkabouters te koop waaronder een vissende tuinkabouter met vishengel in zijn handen, een kabouter in een drijvend bootje en kabouters met vissen in hun handen. Om de vijver kun je natuurlijk een heel tafereel van kabouterbeelden stallen. Maak er een gezellige boel van!

Wil je zo lang mogelijk ook van je kabouters genieten? Dan raden we je aan om vooral kunststof beelden te kopen. Die kunnen namelijk tegen weer en wind. Keramiek en aardewerk gaat eerder kapot of verkleurt ook eerder. Uiteraard kun je je kaboutertjes ook gewoon binnen neerzetten op de schouw boven de open haard, op de vensterbank of in je vitrinekastje. Online zijn verschillende webshops te vinden die tuinkabouters verkopen. Neem eens een kijkje en laat je vrolijk verrassen!