Acat Nederland
Image default
Dieren

Katten krabpaal kopen? Welke is geschikt?

Heb jij één of meerdere katten? En zijn ze nog jong? Dan zijn ze vast ook heel erg ondeugend. Jonge katten, kittens barsten van de energie en willen dan ook maar al te graag spelen. Of het gordijn en het bankstel dan ook onder de speel objecten vallen, daar heeft een kat geen idee van. Dus je hoeft je niet te verbazen als ze onverwachts in eens in de gordijnen hangen. Leuk is dat meestal niet. Want door het klimmen en geklauter in gordijnen, bankstellen en andere meubels krijg je er vaak haaltjes in door de nageltjes.

Drukke katten kun je met behulp van een krabpaal enigzins temmen. Als je hen snel leert dat in deze paal wel gekrabt en geklommen mag worden zal de schade in huis zich slechts tot de krabpaal beperken. De stammetjes van krabpalen, de sisalpalen zijn uitermate geschikt om de nagels in te zetten. Deze slijten niet zo snel. Uiteindelijk wel, maar het is speciaal gemaakt voor kattennagels en kan zeker wat hebben.

Heb je thuis rustige katten lopen? Dan hoef je niet zo’n uitgebreide krabpaal met speel mogelijkheden te kopen. Beter is dan erop te letten dat de paal voldoende lig plateau’s heeft en huisjes waarin de kat zich even kan terug trekken.

Krabton of krabpaal

Lastig want de ene kat vindt de krabton leuk, de ander juist een krabpaal. Koop je een hele hoge krabton? Kijk dan even goed of de bovenkant alleen te bereiken is via klimmen. Niet elke kat kan zo hoog klimmen. Dus als jouw kat niet zo’n klimmert is, kijk dan of de top te bereiken is via gaten die zit binnen in de krabton bevinden. Ook kun je voor hen natuurlijk een lagere krabton aanschaffen. Die hele grote zijn immers behoorlijk duur. Leuke krabpalen vind je onder andere bij Krabpaalwebshop. Als je daar een bestelling doet gaat een deel van de aankoop ook nog eens naar het goede doel. Zwerfdieren in het buitenland. Dus jouw kat blij en een katje in het buitenland.