Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Klussen en gereedschap, wat heb je nodig in de tuin, en waar moet je allemaal aan denken

Nadat u al het geld, de tijd en de moeite hebt besteed aan de aanleg van uw tuin, is uw werk nog maar net begonnen. Om datgene waarin u net hebt geïnvesteerd goed te onderhouden, zult u gebruik moeten maken van een bijna eindeloze reeks gereedschappen voor gazononderhoud en een verzameling tuingereedschap en andere producten die je nodig hebt tijden het klussen.

Hoe beslist u welk gereedschap zinvol is voor uw gazon en tuin?

De meeste mensen pakken de spullen terwijl ze gaan. De tuin die ze verzorgen, geeft de verzorger vaak zelf aan welk gereedschap hij nodig heeft. U kunt echter tijd en geld besparen als u vooruit plant en een werklijst maakt van gereedschap en apparatuur die u denkt te gebruiken.

Voor het gazononderhoud van uw tuin is het meeste wat u nodig hebt vrij eenvoudig.

U zult waarschijnlijk een combinatie van elektrisch gereedschap en handgereedschap nodig hebben voor gazononderhoud en aanverwante werkzaamheden. Voor de meesten is een eenvoudige duwmaaier voldoende. Toro, Lawn Boy, Craftsmen en Snapper zijn slechts enkele van de merken die een reeks maaiers en ander elektrisch gereedschap voor gazononderhoud aanbieden dat geschikt is voor elk formaat gazon. U kunt ook een elektrische kantensnijder of een maaimachine op gas toevoegen aan de mix. U kunt waarschijnlijk ook overwegen een onkruidverdelger aan te schaffen om de moeilijk bereikbare plaatsen te maaien.

Om uw bloembed te wieden, moet u een andere set gereedschappen samenstellen.

Een deel van wat u voor gazononderhoud aanschaft, kunt u ook voor de tuin gebruiken. Maar er zijn specifieke gereedschappen voor specifieke behoeften. Een kleine tuinhark, schoffel en handtroffel zijn net voldoende. Wees op uw hoede voor sommige van de nieuwe gemakkelijke tuingereedschappen die worden aangeprezen. In zachte grond zullen ze waarschijnlijk wel werken, maar voor de meeste tuinen zijn de beproefde en ware altijd het meest effectief, dat zagen we laatst nog bij een van de aanbiedingen voor klopboormachines via IIAV.

Voeg een spade of tuinschep toe aan uw voorraad.

U zult waarschijnlijk regelmatig nieuwe planten planten of oude planten weghalen. Een goede schop komt ook altijd van pas bij herstelwerkzaamheden. Misschien moet u een stuk van uw gazon omspitten als er bijvoorbeeld een leiding of sproeikop kapot is. De toepassingen voor een stevige schop zijn bijna eindeloos. Voeg daar nog een lichtgewicht blad- en graskniphark aan toe voor het gedetailleerde opruimwerk en u bent bijna van alle gemakken voorzien.

Snoeischaren en handscharen zijn ook handig om in huis te hebben. Voor de hoekjes en gaatjes in uw tuin is een handschaar een grote hulp. En voor de hardnekkige struiken, fruitbomen en planten met zware groei komen snoeischaren of zelfs heggenscharen goed van pas.

Dit zijn maar een paar van de vele gereedschappen die u kunt overwegen.

De lijst van mogelijke gereedschappen voor de verzorging van uw gazon en tuin is bijna eindeloos, maar soms heb je die beste boormachine eenmaal nodig. Als u er plezier in hebt om in de tuin te werken en het ziet als een manier om te ontspannen van andere stressfactoren in uw leven, zult u veel plezier beleven aan het verzamelen van al uw gereedschap. Een investering in gereedschap voor gazononderhoud is in dit geval een investering in uzelf.

https://www.iiav.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo gebruik je een hoogwerker op een veilig manier

Een vloer van PVC gaat wel 30 jaar mee

Kunstgras, voor een trendy tuin