Acat Nederland
Image default
Onderwijs

De beste opleiding die jou een perfecte personal trainer maakt

Een personal trainer helpt mensen het beste uit hun leefstijl te halen. Mensen die van sporten houden kunnen van trainen hun beroep maken. Een personal trainer leert mensen een gezonde leefstijl aan door de voeding en beweging in balans te houden. Veel bewegen is goed voor het lichaam. De personal trainer weet de sporter te motiveren om geregeld te blijven bewegen. Met deze zeer goede opleidingen en cursussen wordt jij een officiële personal trainer.

NASM opleiding tot personal trainer

Deze opleiding heeft een speciale erkende Europese certificering op niveau 4. Met de Nasm opleiding leer alle skills om jezelf een unieke personal trainer te noemen die zich onderscheid van alle andere personal trainers. De vaardigheden die je na afronding beheerst zijn zeer breed. Je kunt je daarna op diverse trainingsvlakken inzetten. De afkorting NASM staat voor National Academy of Sports Medicine. Je kunt na de opleiding alles uit de prestaties halen tot het hoogste niveau. In de opleiding wordt met OPT modellen gewerkt. Optimale prestatie training waar OPT voor staat, heeft een heldere opbouw op systematische wijze zodat de opleiding goed en gemakkelijk doorlopen kan worden. Elk persoonlijk doel kan worden voorzien van vooruitgang in combinatie met de behoefte van de klant. Elke wetenschappelijke onderbouwing pas je uiteindelijk toe in de praktijk. Je hebt twee theorie examens en een praktijkexamen om je personal trainer diploma in je zak te kunnen steken.

T.O.P. TRAINER LEVEL A, B en C van Overload Worldwide

Met deze professionele sporttrainingen kun je bij grote professionele organisaties en evenementen worden ingezet zoals de marine, het leger, de grote fitness challenge en olympische spelen. Je leert het beste uit sportprestaties van jouw klanten te halen door het opstellen van een perfect persoonlijk trainingsschema. Onderwerpen die je onder andere krijgt zijn metingen, kracht en uithoudingsvermogen, bodybuilding skills, alles over verlies van vetmassa, aangepaste oefeningen voor de individuele persoon, de werking van schema’s en alles over krachttraining, spiermassa en de werking van het lichaam. De TOP training level B en C kun je doen als je de Level A module van de aanbieder hebt afgerond. Je leert met de T.O.P. B en C alles over nog intensievere programma’s waar je diep op de leerstof ingaat. In level A worden de technieken al besproken en die dient dus vooraf te zijn gevolgd.

PT Studio pakket Basis, Pro en Master van Sport-People

Met dit pakket kun je complete fitnessondernemer worden in de sportbranche. Direct leer je alle sportieve vaardigheden aan die een personal trainer nodig heeft. Met het A diploma die opleid tot fitnesstrainer leer je alle skills en ins en outs over het fitnessvak. Denk aan de werking van diverse spieren, cardio meting, vetverbranding en de opbouw van spiermassa. Ook bevat het basis pakket een opleiding die zich richt op gezonde voeding en een actieve leefstijl. Daarnaast is er een module voor de echte personal trainer die als zelfstandige aan het werk wil. Tot slot kun je in de FEG bibliotheek alle wetenschappelijke artikelen, boeken en tools vinden om jouw werk als personal trainer tot een succes te maken. Bij de Pro opleiding zit ook nog een bootcamp PRO cursus en de opleiding fitness B inbegrepen. Met het fitness A en eventueel het fitness B diploma heb je al toegang tot de (zakelijke) opleiding personal trainer die je nog veel meer laat verdiepen in de wereld van beweging. Tot slot is er nog het master pakket die naast bovengenoemde ook een cursus functioneel training biedt, studio master management (voor een eigen fitnessclub of studio) en een personal trainer studio tour. Benieuwd naar vervolg opleidingen of meer informatie over de besproken personal trainer opleidingen? Neem dan zeker een kijkje op sport-people.nl