Acat Nederland
Image default
Dieren

De voordelen om de chip van de kat te registreren

Heb je een nieuwe kat? Dan is het verstandig dat je alles zo goed mogelijk regelt. Je wilt namelijk niet alleen zorgen dat jouw huis helemaal ingericht is voor jouw nieuwe huisdier, maar ook dat de chip van de kat op jouw naam staat. De chip van de kat registreren kent namelijk een aantal voordelen. Het is belangrijk dat je hier direct mee aan de slag gaat als jouw kat in huis is. Mocht de kat bijvoorbeeld een keer weglopen dan kan deze aan de hand van de chip geïdentificeerd worden. Hierdoor ben je sneller herenigd met jouw favoriete huisdier dan wanneer er geen chip te vinden is.

De chip van de kat registreren geeft geen hinder 

De chip van de kat registreren is diervriendelijk. Jouw kat zal de chip niet voelen en zal er nooit hinder aan ondervinden. De chips gaan ook een heel leven mee, er hoeft dus geen nieuwe chip geplaatst te worden. Als het dier van eigenaar verandert zijn de gegevens via de databank aan te passen. Ook bij een verhuizing kun je de gegevens eenvoudig wijzigen. Hierdoor blijft alles up to date en zal de kat altijd bij de rechtmatige eigenaar terecht komen. Het is daarom belangrijk dat je de chip direct registreert.

Geen fraude met een goede chip 

Een ander groot voordeel om de chip van de kat te registreren is dat deze uitsluitend met een speciale chipreader bekeken kan worden. Niet iedereen heeft zo’n apparaat in zijn bezit. Daarnaast zal de chip ook niet door iedereen gezet kunnen worden. Je moet hiervoor namelijk naar de dierenarts en je moet kunnen aantonen dat jij de eigenaar bent. Er zal hierdoor dus geen fraude gepleegd kunnen worden. De chip van de kat registreren is daarom een belangrijk onderdeel van de aanschaf. Jij hoeft alleen nog maar te genieten van jouw nieuwe kat.

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/