Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Transportsystemen voor elk bedrijf

In veel sectoren zijn transportsystemen onmisbaar. Flessen, zakken, kratten of dozen: wanneer ze intern getransporteerd moeten worden is een goed systeem onmisbaar. In de volksmond heet dit al gauw een lopende band, maar er zijn veel verschillende toepassingen. In sectoren waar de concurrentie soms moordend is zijn snelle, betrouwbare en flexibele transportsystemen van grote toegevoegde waarde. Ook wanneer je een groeiend bedrijf hebt is flexibiliteit van belang.

Een modulair systeem groeit mee met je bedrijf en voorkomt extra kosten. Door de modulaire opzet zijn veel onderdelen in meerdere modules toe te passen. Door deze eenvoudige opzet is het vaak ook mogelijk om zelf de onderdelen te vervangen, zonder een dure monteur op te laten draven. 

Belt conveyors en andere transporttoepassingen

De redenen om het transport te automatiseren kunnen verschillend zijn: kosten besparen, sneller produceren of ruimte besparen. Het goed helder hebben waarom je transportsystemen wil toepassen bepaalt de keuze die je maakt uit alle toepassingen. Een simpele lopende band kan soms genoeg zijn, maar meer geavanceerde oplossingen kunnen ook. De chain conveyor is een basistoepassing. Een stevige, stabiele en veilige kettingtransporteur voor optimale productie.

Transportsystemen zoals de kettingtransporteur zijn vrij smal en inpasbaar in kleine fabrieksomgevingen. Een belt conveyor is een bandtransporteur met een breder profiel en lijkt het meest op de klassieke lopende band. De mat-top conveyor is een modulair systeem, geschikt om meerdere bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. 

Aanvullende oplossingen

Naast transportsystemen als basis zijn er nog veel meer handige hulpmiddelen om het productieproces of het verpakkingsproces verder te automatiseren.

Een werktafel die aansluit bij de band bijvoorbeeld, of een zijgeleider om een afzonderlijke productielijn te creëren, óf een omkeerder die de producten aan het eind van de lijn omkeert, zodat ze daarna verpakt kunnen worden. Ook zijn er allerlei verschillende soorten sorteermogelijkheden.

De mogelijkheden zijn eindeloos en goed advies is nodig om precies de juiste componenten te kiezen die jouw proces het meest efficiënt kunnen laten verlopen.

https://www.fssolutions.nl/