Acat Nederland
Image default
Marketing

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding is een vraag die wij regelmatig krijgen als we een linkbuildingpakket aanbieden. Vroeger bestond linkbuilding letterlijk uit het plaatsen naar links naar jouw website om een hogere positie binnen Google te krijgen. Tegenwoordig is enkel het plaatsen van links niet meer voldoende. Er komt veel meer bij kijken. De links moeten echt toegevoegde waarde hebben. Zo moet de link van een website met autoriteit komen. Maar moet ook de link voorzien worden van de juiste content. Een linkbuilder kan dit voor jouw realiseren. Wij zorgen er ook voor dat er niet meer klakkeloze links geplaatst worden. Deze kunnen zelfs voor schade zorgen en je positie aantasten in plaats van verbeteren.

Laat linkbuilding uitbesteden door een professional

Linkbuilding is een vak apart omdat er met verschillende regels vanuit Google rekening gehouden moet worden. Daarnaast heeft een linkbuilder een netwerk waaruit links met autoriteit geplaatst kunnen worden. Een ervaren linkbuilder is ook op de hoogte van de laatste trends rondom linkbuilding. Zo wordt er gewerkt aan een netwerk aan links met betekenis voor jouw website. Dit zorgt voor de meest betrouwbare resultaten die ook op de lange termijn zichtbaar blijven binnen Google. Linkbuilding is absoluut een investering waar je jarenlang de vruchten van kan plukken. ooGGoogle

Linkbuilders houden rekening met domain authority

Zomaar een link plaatsen naar je website dat kan iedereen. Jij zou ook een link kunnen plaatsen naar je website. Je hoeft hier geen linkbuilder voor te zijn. Maar Google heeft daarom een systeem bedacht om te oordelen hoeveel de link naar jouw website waard is. Dit wordt ook wel domain authority genoemd. Elk domeinnaam heeft een bepaalde domain authority dit wordt in een cijfer uitgedrukt. Hoe hoger de authority, hoe meer een link vanuit deze website waard is. Maar ook door je authority te verhogen verhoog je de vindbaarheid van je website. Je website wordt met een hoge authority ook aangezien als een belangrijke bron aan informatie. Dit is nou precies waar je binnen een zoekmachine goed op scoort.

Neem contact op voor de mogelijkheden met een linkbuilder

Ben je benieuwds hoe je de domain authority van jouw site kan verhogen? Maar ook hoe je linkbuilding op de juiste manier kan inzetten? Onze experts staan graag voor je klaar om tekst en uitleg te geven. Samen gaan we aan de slag met links van onschatbare waarde voor jouw website. Uiteindelijk resulteert dit in een website die beter vindbaar is op het internet.