Acat Nederland
Image default
Marketing

Linkbuilding methoden die jouw bedrijf beter vindbaar maken

Er zijn verschillende linkbuilding methoden. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kies bij het bouwen van een link altijd voor een combinatie van formulieren voor een gevarieerd linkprofiel. Hier kijken we naar vijf verschillende manieren om backlinks te maken.

Zelf backlinks toevoegen. Raadpleeg uw website op internet. Er zijn veel websites met bedrijvengidsen waaraan u uw eigen bedrijf kunt toevoegen. Bijvoorbeeld blogopmerkingen en profielen op sociale media. Dit soort links zijn vanuit SEO-oogpunt van minder waarde omdat ze door uzelf kunnen worden gemaakt.

Backlinks aanvragen (bereik) Een van de meest voorkomende vormen van linkbuilding is het aanvragen van backlinks. We noemen dit proces: bereik. Dit is waar u naar andere websites gaat en hen vraagt ​​of ze naar uw specifieke domein, pagina of artikel willen linken. het duurt lang en er is geen garantie dat er nieuwe backlinks worden gegenereerd. Website-exploitanten zijn zich er ook van bewust dat een backlink waarde heeft en zullen daarom snel kosten in rekening brengen. Een succesvolle e-mailcampagne is een vaardigheid op zich. Website-eigenaren ontvangen regelmatig e-mails met de vraag of ze mogen backlinken. Bij het aanvragen van backlinks is het eerste waar u aan denkt: “What’s in it for YOU? Wat is de toegevoegde waarde voor de website-eigenaar om naar uw website of pagina te gaan?

Backlinks verkrijgen Een andere manier om backlinks te krijgen is door ze te verdienen. Bijvoorbeeld het creëren van goede, uitgebreide inhoud die andere website-eigenaren willen bekijken. Denk aan unieke informatie, infographics en interessante weetjes. Volgens de richtlijnen van Google moeten alle backlinks worden opgenomen in de ontvangen backlinks. Hierdoor kan het algoritme bepalen welke websites en pagina’s relevant zijn. Het proces van het maken van inhoud waarnaar anderen willen linken, wordt soms de technische term linkbait genoemd.

Backlinks kopen ofwel linkbuilding uitbesteden. Dit is om de ontvangen backlinks te behouden. Controleer regelmatig of de links naar bijvoorbeeld 404 pagina’s verwijzen, ook kun je in verschillende SEO software zien of de backlink verloren is gegaan. In dat geval kunt u proberen deze link te krijgen.