Acat Nederland
Image default
Dienstverlening

De duurzame oplossing voor wateroverlast: een groendak!

Tegenwoordig zijn de weersomstandigheden in Nederland extremer geworden. Er vallen regelmatig flinke plensbuien waardoor straten, kelders en soms zelfs woonkamers blank komen te staan. In sommige gebieden is het bekend dat er zo af en toe wateroverlast kan zijn. Maar nu zijn er niet alleen vaker problemen met wateroverlast, dit probleem komt nu ook voor in gebieden waar voorheen nauwelijks tot geen last van het water ondervonden werd.

Wanneer er in korte tijd flink veel regenwater naar beneden valt kunnen de riolen het niet meer aan; het riool krijgt al dat water niet meer goed en snel weggewerkt. Een zeer goede, snelle en duurzame oplossing van dit probleem is een groendak aanleggen op platte daken.

Betegelde tuinen, groene daken

Steeds meer tuinen worden betegeld, omdat mensen willen genieten van een onderhoudsvrije tuin. Bomen, struiken, planten en gras worden vervangen door tuintegels. Door alle tegels kan de tuin veel minder regenwater opnemen, met alle gevolgen van dien. Met een groendak creëert u een soort tuin, maar dan op het dak.

Bij een groendak wordt het platte dak bedekt met aarde en planten. Met dit type dak kunt u profiteren van meerdere voordelen. Door de aarde en de beplanting heeft het dak een extra beschermlaag, waardoor de levensduur van het dak langer wordt. De beplanting en aarde houden ook warmte tegen, waardoor de woning in de zomer koeler blijft. Een groendak neemt bijna net zoveel regenwater op als een tuin. Daarbij wordt het regenwater vertraagd afgevoerd waardoor de riolen niet overbelast raken tijdens een heftige regenbui. En een groendak is ook nog eens onderhoudsvrij.

Kewodak komt graag naar u toe

Zoekt u een dakdekker in Rotterdam die voor u een groendak kan aanleggen? Dan moet u bij Kewodak zijn. De dakdekkers van Kewodak hebben allemaal ruime ervaring in het aanleggen van groene daken. En zeer fijn: ze denken niet in hokjes maar juist in mooie oplossingen en kansen.

De thuishaven van Kewodak is in Alphen aan den Rijn. Het werkgebied van de dakdekkers van Kewodak is ruim, het is dan ook geen probleem voor ze om naar Rotterdam te komen.

Elk dak wordt als een nieuwe, leuke uitdaging gezien waar ze weer graag opgaan en ideeën voor gaan bedenken. Met de toppers van Kewodak bent u zeker van de beste dakoplossing!

https://www.kewodak.nl/