Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat moet ik doen bij een gaslek?

Wat moet ik doen bij een gaslek?

 

Ondanks de populariteit van IH-fornuizen in de afgelopen jaren, koken veel Nederlanders nog steeds op gas. Hoewel dit een gemakkelijke methode is, brengt koken op gas ook risico’s met zich mee. Gasleidingen kunnen lekken, wat op den duur tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het probleem met gaslekken is dat je ze niet altijd meteen opmerkt. In het ergste geval kan een gaslek een explosie veroorzaken. Om dit te voorkomen, geven we enkele tips die u kunt gebruiken als u een gaslek ervaart.

Ventileer de kamer in geval van een gaslek

Als je thuis te maken hebt met een gaslek, is het belangrijk om de getroffen ruimte direct te ventileren. Doe dit zodra u gas ruikt. In dit geval zal het openen van ramen en deuren om het gas de kamer uit te laten de kans op een explosie verkleinen. Als u tijdens het koken gas ruikt, zet dan onmiddellijk het gasfornuis uit. Doorgaan met koken kan een explosie veroorzaken.

De hoofdtoevoer afsnijden

Heb je ramen en deuren geopend, of het gasfornuis uitgezet, schakel dan de hoofdstroom uit. Deze bevindt zich meestal in de meterkast, direct voor de gasmeter. De inlaat is goed gesloten als de kraan loodrecht op de leiding staat. Als de toevoer wordt onderbroken, is het belangrijk om het lek zo snel mogelijk te dichten.

Laat de loodgieter het gaslek repareren 

Het is aan te raden om een ​​loodgieter in te schakelen om het gaslek goed te repareren. Loodgieters kunnen lekkages snel en nauwkeurig repareren. Ook als het lek goed wordt gerepareerd, is de kans op herhaling erg klein. Wilt u de kans op toekomstige gaslekken beperken, dan is het belangrijk om uw gasleidingen regelmatig te onderhouden. U kunt uw loodgieter vragen dit voor u te doen.

Uw loodgieter staat 24/7 voor u klaar

Bent u op zoek naar een monteur voor het verhelpen van een PLAATSNAAM gaslek, zoek dan niet verder. De medewerkers die wij in loondienst hebben, hebben expertise in het dichten van alle soorten lekken in gasleidingen. Ook is het vanwege de urgentie goed om te weten dat wij 24/7 bereikbaar zijn. Hulpdiensten kunnen u snel ter plaatse brengen, zelfs in het weekend of ’s nachts. Wij zijn lokale loodgieters in Plaatsnaam. Woont u dus in deze buurt, dan hoeft u bij een gaslek niet te wachten op hulp.

 

https://loodgieterenschede053.nl/