Acat Nederland
Image default
Horeca

Hoe ziet een horeca koelkast 600 liter eruit?

In de horeca heb je een koelkast nodig. Of zelf een koelcel of een vrieskast als je bijvoorbeeld veel producten op voorraad neemt of als je producten langdurig wilt kunnen bewaren. De koelkast vind je doorgaans in de keuken waar feitelijk de producten liggen opgeslagen die je op de bewuste dag nodig hebt. Horeca koelkasten hebben doorgaans een inhoud van 400 tot wel 700 liter. Zelfs meer als je voor een dubbeldeurs koelkast kiest. Wat is dan precies een horeca koelkast 600 liter? In onze blog vertellen we er meer over.

Horeca koelkast 600 liter met een enkele deur

Een horeca koelkast 600 liter heeft doorgaans een enkele deur en meerdere verdiepingen. Je kunt hier voldoende product in opslaan om de dag door te komen. De deur van deze koelkast is zowel rechts- als linksdraaiend te monteren. Afhankelijk van waar je de koelkast positioneert en wat praktisch is. Dat is eventueel zelf te doen of door de verkoper die de koelkast bij je komt leveren. Het is ook mogelijk om voor een glazen koelkastdeur te kiezen. Het voordeel hieraan is dat je kunt zien wat er in de koelkast ligt zonder dat je de deur hoeft te openen. Dat scheelt handelingen en de motor hoeft minder hard te werken om de temperatuur in de koelkast gelijk te houden. Heb je behoefte aan meer inhoud capaciteit? Dan kom je al snel uit bij een dubbeldeurs horeca koelkast die een minimale inhoud van 900 liter heeft.

Verschillende soorten horeca koelkasten

Er zijn verschillende soorten horeca koelkasten en dan hebben we het niet zozeer over de inhoud capaciteit of hoe de koelkasten eruit zien. Of welke functies ze hebben. We spreken dan over welke techniek er wordt gebruikt om de producten te verkoelen. Doorgaans zijn er drie methoden waaruit je kunt kiezen; Statische koeling, geventileerde koeling en geforceerde koeling.

–       Statische koeling is een methode waarbij de inhoud wordt verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de wanden. In veel modellen voor thuisgebruik wordt ook statische koeling toegepast. Wanneer je vaak de deur van de koelkast moet openen is het af te raden om voor een koelkast met statische koeling te kiezen. Een koelkast met deze koelingsmethode heeft wel als groot voordeel dat onverpakte producten niet snel uitdrogen.

–       Geventileerde koelingis een methode waarbij ook de inhoud wordt verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de wanden, maar er is ook een ventilator aanwezig die de koude lucht laat circuleren. Met deze methode blijft de koeling ook altijd op temperatuur. Handig als je dus vaak de deur moet openen om te kijken wat erin ligt of om producten die je nodig hebt te pakken.

–       Geforceerde koelingis een methode die het vaakst bij professionele koelkasten en de horeca koelkast 600 liter van HorecaRama wordt toegepast. De koude lucht wordt met behulp van een verdamper en een ventilator in de koeling geblazen. Daardoor blijft de temperatuur altijd geborgd. Handig als je de koelkast veel moet openen. Ook voor in warme omgevingen is het advies om een koelkast met geforceerde koeling aan te schaffen.