Acat Nederland
Image default
Horeca

Hoe plaats ik mijn horeca stoelen verantwoord?

Het is bijna weer zover, de horeca mag binnen kort weer open, echter wel met de nodige maatregelen die passend zijn binnen de 1.5 meter maatschappij. Het is namelijk van groot belang dat het Corona virus zich moeilijk verder kan verspreiden. Dit gebeurt namelijk heel makkelijk op de manier waarop de terrassen voorheen waren ingericht. Namelijk hutje mutje en dicht op elkaar. Ook zaten mensen soms met 10 man aan een tafel en liep iedereen langs elkaar af. Dit willen wij uiteraard voorkomen. Om deze redenen zullen de terrassen anders ingericht moeten worden. Namelijk iedere horeca stoel op 1,5 meter afstand.

Tips voor het plaatsen van je horeca stoelen op 1.5 meter afstand

  1.  Omdat het van belang is dat de stoelen op 1,5 meter geplaatst staan en mensen niet allemaal door elkaar langs de tafels het stoelen aflopen is het een idee om een looproute te markeren over het terras. Hiermee creëer je gelijk zones voor de tafels en stoelen. Wanneer een stoel per ongeluk over de lijn heen komt, kan deze ook makkelijker terug worden geplaatst binnen de lijnen.
  2. Kleed je terras of restaurant aan met andere leuke dingen, zodat het niet saai gaat ogen. Dit kan met schilderijen, leuke planten bakken, planten potten, pallets en ga zo maar door. Houd hierbij in je achterhoofd dat het ook ideaal kan zijn om je looproute mee vorm te geven. Mensen moeten uiteraard om obstakels heen lopen mocht je de aankleding midden in de ruimte willen plaatsen. Wat ook een optie is, is het pimpen van je horeca stoelen. Je kunt overwegen om ze te vervangen, want er is namelijk een groot assortiment aan horeca stoelen. Een andere manier is het is het opnieuw bekleden of lakken van je horeca stoelen in een kleur kleurtje.
http://datzitt.nl/horeca-stoelen/