Acat Nederland
Image default
Horeca

Waarvoor dient een roerwerkketel?

Voor grootkeukens, zoals instellingen en ziekenhuizen, wordt er vaak gebruik gemaakt van industriële kookketels voor het bereiden van vaste voeding. Het gaat dan bijvoorbeeld om aardappels en/ of groenten die grootschalig gekookt worden, maar die niet geroerd mogen of moeten worden. Dit is een groot verschil met een industriële roerwerkketel.

Wanneer wordt een roerwerkketel gebruikt?

Een roerwerkketel is een type industriële ketel die wordt gebruikt voor het verwarmen van vloeistoffen of het koken van vloeistof- en vaste stoffen. De ketel is voorzien van een roerwerk, wat een mechanisch apparaat is dat de vloeistof in de ketel constant roert. Dit zorgt ervoor dat de vloeistof in de ketel homogeen blijft en dat de warmte goed wordt verdeeld.

Het roerwerk in de ketel kan worden aangedreven door een elektromotor of door een persluchtmotor. Het roerwerk kan ook worden voorzien van verschillende soorten roerelementen, afhankelijk van de toepassing en het type vloeistof of stof dat in de ketel wordt verwerkt.

Roerwerkketels worden vaak gebruikt in de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere toepassingen waarbij het verwarmen of koken van vloeistoffen of stoffen nodig is. De mate van roeren kan worden afgesteld per proces.

Kookketels en roerwerkketels kopen

Horeca roerwerkketels worden voornamelijk verkocht door groothandels en fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie en verkoop van industriële processapparatuur. In Nederland is dit o.a. fabrikant Spako. Wilt u meer informatie ontvangen en de uitgebreide mogelijkheden bekijken, bezoek dan hiervoor de website van fabrikant Spako.

 

https://spako.nl/