Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

7 stappen naar aantrekkelijke inrichting voor je tiny house

Tiny houses met een maximale woonwaarde, dat is waar het woonconcept van minimalistische huizen voor staat. Of het nu gaat om flexibel uitbreidbaar, barrièrevrij of ontworpen voor alle levensfasen, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Dit geldt zowel voor de gebruikte materialen als voor het ontwerp van de tiny houses.

 
 

Groot wonen in een tiny house

Vooral de op maat gemaakte woonmodules kunnen alles bevatten wat een mens nodig heeft om ontspannen te leven met een ongekende mate van vrijheid. Voor veel mensen die geïnteresseerd zijn in tiny houses, rijst de vraag van een efficiënte inrichting van een tiny house: naast de keuken, de badkamer en de woonkamer, moet ook de inrichting van de slaapkamer zorgvuldig worden gepland. Men vindt tips beschreven die een groot effect laten zien tijdens het mechanisme en de planning van kleine oppervlakken. Laten we een paar aspecten bespreken!

 

 

Planning en concept ontwikkeling

Tiny house bouwers moeten eerst nadenken over de prioriteiten die ze willen stellen: Zou ik bijvoorbeeld veel ruimte willen hebben voor kleding en in ruil daarvoor liever geen groot bed nodig hebben? Een inventarisanalyse van de dingen die zich snel in de ruimte moeten verplaatsen, brengt snel duidelijkheid. Gebouweigenaren die klein willen bouwen, verwachten al op voorhand dat ze een gereduceerd, maar ook verlicht leven zullen leiden. Het voordeel van een tiny house is de reductie tot het wezenlijke. Individuele lievelingsstukken, zoals een oude fotolijst of een beeldhouwwerk, kunnen toch hun plaats vinden in een minihuis zonder de minimalistische bewering tegen te spreken. De slaapkamer is geen uitzondering.

Gerelateerde artikelen

Tuinmeubelen onderhouden

Buitengesloten in Dordrecht wat nu?

Een foto op canvas maakt wel degelijk het verschil