Acat Nederland
Image default
Electronica en Computers

Voorkom een vals alarm

Ons beveiligingssysteem wordt verondersteld uw gezin en processies te beschermen, dus het is het laatste wat u wilt is niet op uw alarmsysteem te kunnen vertrouwen. Het kan niet alleen vervelend zijn, maar ook zeer beangstigend. Stelt u zich eens voor dat u midden in de nacht wordt gewekt doordat uw alarmsysteem afgaat. Er zijn een hele reeks emoties die u ineens doormaakt. Is het een vals alarm? Is er echt een indringer?

Vaak nog voordat u de kans heeft gehad om uit bed te komen, belt uw Alarm Monitoring Company u al om te controleren of het alarm afgaat en op dat moment bent u er nog niet eens zeker van of het wel of niet waar is. Als er andere valse alarmen zijn geweest, wilt u niet dat de politie wordt gestuurd. Zij hebben het al druk genoeg met echte misdaden, maar er zijn ook hoge boetes verbonden aan valse politiemeldingen.

Er zijn een aantal zaken die een vals alarm kunnen veroorzaken en het kan moeilijk (en duur) zijn om de oorzaak te vinden. Om nog maar te zwijgen van de ergernis om midden in de nacht te worden gewekt. Wat de reden ook is, de oorzaak van de valse alarmen moet worden gevonden en verholpen.

Hoe de oorzaak van valse alarmen te vinden

Problemen oplossen komt altijd neer op het eerst elimineren van het voor de hand liggende, omdat dit relatief eenvoudig te doen kan zijn en het probleem vaak snel verhelpt. Veel valse alarmen kunnen worden geïsoleerd tot de volgende oorzaken:

1. Batterijen van het alarmsysteem

2. Defecte contacten

3. Huisdieren

4. Ontluchting

5. Mensen

6. Gebruikersfout

 

Batterijen van het alarmsysteem

Als de batterijen van uw alarmsysteem bijna leeg zijn, kan dit een vals alarm veroorzaken. Doorgaans zal een lege of defecte batterij een storing op uw alarmpaneel veroorzaken. Dit wordt vaak genegeerd omdat er geen tijd is om het te laten repareren of omdat men niet begrijpt wat de alarmindicatie betekent. De batterij van uw alarmsysteem is bedoeld om 1 jaar mee te gaan. De fabrikant garandeert dat voor een periode van 1 jaar. Ik heb gezien dat ze veel langer meegaan, maar ze moeten elk jaar worden vervangen. Als u ze niet elk jaar wilt vervangen, moet u ze op zijn minst elk jaar testen op een goede werking.

Defecte alarmcontacten

Bedrade alarmcontacten bestaan uit twee afzonderlijke onderdelen om goed te werken. Er is de schakelaar en de magneet. Wanneer uw deur of raam gesloten is, zitten de schakelaar en de magneet dicht bij elkaar. Hierdoor wordt het alarmcircuit gesloten. Wanneer uw alarm is ingeschakeld en het circuit is verbroken, zal het alarm afgaan. Dat is de typische manier waarop ze werken. Deze contacten kunnen losraken en als ze te ver uit de uitlijning raken, kan het alarm afgaan zonder dat de deur of het raam wordt geopend. De magneten kunnen na verloop van tijd zwak worden en er niet in slagen de schakelaar gesloten te houden. De schakelaar kan ook na verloop van tijd niet meer werken. U dient hier zelf goed naar te kijken of een technicus te bellen om uw systeem te laten controleren.

Valse alarmen door huisdieren

Uw huisdieren kunnen de boosdoeners zijn wanneer u last heeft van valse alarmen. De meeste alarmsystemen hebben minstens één bewegingssensor ingebouwd. Wanneer uw systeem ’s nachts is ingeschakeld, staan deze klaar om beweging te detecteren en als u huisdieren hebt, kunnen zij het alarm activeren. Er zijn huisdier immune bewegingssensoren die ontworpen zijn om beweging onder een bepaalde grootte van dieren te negeren. Als u dit type al hebt geïnstalleerd, moet u kijken naar de plaatsing van de bewegingssensor. Als deze zich dicht bij de rugleuning van een bank bevindt en uw kat springt op de bank, kan het alarm ten onrechte afgaan. Een glasbreukmelder is soms een goed alternatief voor een bewegingssensor.

Valse alarmen door ventilatieroosters

Geloof het of niet, een ventilatierooster kan uw bewegingssensoren doen afgaan. Als de bewegingssensor niet goed in de directe luchtstroom van uw ventilatieopeningen is geplaatst, zijn zij een waarschijnlijke kandidaat voor het veroorzaken van valse alarmen. Vaak worden deze over het hoofd gezien omdat ze misschien niet aan staan wanneer u of een technicus het systeem inspecteert. Ventilatoren kunnen een aantal van dezelfde problemen veroorzaken, dus u moet goed opletten in welke richting ze blazen.

Mensen die valse alarmen veroorzaken

Soms worden de valse alarmen veroorzaakt door de bewoners van het huis. Als het alarm is ingesteld terwijl een lid van het huishouden weg is en ze komen later thuis, dan realiseren ze zich misschien niet dat het alarm al was ingesteld en zijn ze misschien niet in staat om het toetsenbord te vinden in het midden van de nacht. Elke persoon die toestemming heeft om het huis te betreden, moet weten hoe het alarmsysteem moet worden gebruikt. Door een sleutelhanger aan het systeem toe te voegen kan het in- en uitschakelen van het systeem zeer eenvoudig worden gemaakt voor nieuwe gebruikers.

https://www.securitythuis.nl/