Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Wonen in Zuid-Holland, dit moet je vooraf weten

Zuid-Holland is een populaire provincie in Nederland die zowel onder locals als onder toeristen erg populair is. Denk aan de tientallen terrassen die je kunt bezoeken of aan de tientallen leuke winkels waar je kunt shoppen en kunt uiteten. Het is dan ook een veelzijdige plek voor zowel jong als oud. Bovendien is Zuid-Holland ook te herkennen aan zijn mooie natuur en de vele leuke en oude steden, niet te vergeten. Dit maakt wonen in Zuid-Holland dan ook erg populair. Ben je geïnteresseerd in het wonen in deze mooie provincie? Lees dan zeker deze tips!

Wat maakt het populair?

Van wandelen langs bekende historische steden als Delft en Leiden tot het bruisende leven van steden als Rotterdam en Den Haag. Of fietsen langs de tulpenvelden? Of kitesurfen op een van de vele stranden? Wat je ook zijn, deze populaire steden zijn een goed startpunt voor je plannen in de provincie Zuid-Holland. Het is een provincie die daarnaast ook goed bereikbaar is. Je bent vanuit Zuid-Holland zo in het noorden zoals in Noord-Holland en in het zuiden zoals in Zeeland en Brabant. De provincie ligt daarnaast ook aan de kust. Dit maakt het een populaire plek voor echte natuurliefhebbers. Ga bijvoorbeeld wandelen langs de duinen of geniet van de vele terrassen op het strand in Scheveningen. Daarnaast zijn er veel steden die misschien wel de moeite waard zijn om in te gaan wonen. Denk maar eens aan Gouda, Leiden, Den Haag, Zoetermeer of Rotterdam. Welke wordt jouw nieuwe woonplek?

De woningmarkt in Zuid-Holland

Voordat je ergens gaat wonen is het natuurlijk handig als je al het een en ander weet over de nieuwe woonplek. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de woningmarkt van de desbetreffende woonplek vooraf te checken. In Zuid-Holland zijn er op dit moment 1.723.600 woningen waarvan er zo’n 10.000 te koop staan. Met 0,6% woningen te koop ligt dit percentage iets boven het landelijk gemiddelde van 0.5%. De gemiddelde verkooptijd in Zuid-Holland is 15 dagen. De gemiddelde huizenprijs is €635.500. De gemiddelde vraagprijs is €565.552. In de afgelopen 12 maanden is de gemiddelde woningwaarde met 8,0% gestegen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar huurwoningen Zoetermeer? Ook huurwoningen Zoetermeer kun je vooraf uitzoeken. Naar vele huurwoningen Zoetermeer, kun je ook op zoek gaan in bijvoorbeeld Rotterdam, Gouda of Leiden.

Gerelateerde artikelen

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Hoe werkt Tiktok?

Ook thuis en onderweg alle info bij de hand