Acat Nederland
Image default
Electronica en Computers

Bekabelde alarmsystemen

Bekabelde alarmsystemen waren lange tijd de norm in de alarmwereld. Draadloze systemen zijn de nieuwkomers op de markt. Vaak zijn oudere alarmsystemen bedraad omdat dat het enige beschikbare type was. Maar nu zijn er meer opties voor mensen die andere eisen stellen aan hun alarmsysteem.

Hard-wired alarmsystemen

Wat betekent hard-wired nu precies bij een alarmsysteem? In principe betekent dit dat elk onderdeel van uw alarmsysteem bedraad is met de andere onderdelen. Elk systeem wordt geleverd met een paneel en een toetsenbord. Het paneel bevat alle gegevens van het systeem en het toetsenbord regelt het systeem. Hard-wired alarmsystemen verbinden deze twee onderdelen met elkaar. Vervolgens wordt elk ander onderdeel van het alarmsysteem – deur/raamcontacten, bewegingsdetectoren, enz. – ook op het paneel aangesloten.

Nadelen van bekabelde alarmsystemen

Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een lang en moeizaam proces. Technici kunnen dagen bezig zijn om alle draden door uw huis te leiden om alle componenten van uw nieuwe alarmsysteem aan te sluiten. Voor sommige bedrijven kunnen de installatiekosten hoog oplopen. Dit proces kan ook moeilijker zijn, afhankelijk van het type en de grootte van het huis. Een groter huis zal uiteraard meer tijd in beslag nemen om te bedraden. Een huis met meerdere verdiepingen of een unieke indeling zal meer problemen opleveren voor de technici.

Wanneer u een nieuw alarm koopt, denkt u er vaak niet aan het huis waarin u woont te verlaten. U tekent een contract om uw alarm te monitoren en u verwacht een tijdje in uw huis te blijven. Maar het leven kan u inhalen en het kan zijn dat u moet verhuizen voordat u het verwacht. Vast bedrade alarmsystemen kunnen niet inpakken en met u meegaan. Ze zijn een vast onderdeel van het huis. Als u een nieuw huis zou vinden en een alarmsysteem zou willen, zou u helemaal opnieuw moeten beginnen.

Voordelen van bekabelde alarmsystemen

Aan de andere kant, als u een huis betrekt met een bedraad systeem, is het ongelooflijk eenvoudig om dat systeem aan de praat te krijgen. En de kosten voor u zouden weinig tot niets kunnen zijn, afgezien van het bewakingscontract. De meeste bedrijven hoeven alleen het paneel en het toetsenbord te vervangen door hun eigen apparatuur. Al het andere kan hetzelfde blijven.

Als u een nieuw huis bouwt, is een bedraad systeem nog steeds de standaard. Terwijl de installatie van een bekabeld alarmsysteem in een bestaand huis moeilijk is, is de installatie ervan in een huis in de bouwfase veel eenvoudiger. Het is nog steeds een tijdrovend proces, maar veel minder tijdrovend. En na verloop van tijd zult u het op prijs stellen dat uw systeem permanent in uw huis aanwezig is, vooral als u van plan bent een tijdje in deze nieuwbouwwoning te blijven wonen.

 

Draadloze alarmsystemen

Omdat hard-wired alarmsystemen zo moeilijk te installeren zijn, verleggen veel bedrijven hun focus naar een draadloos vlaggenschip systeem. Draadloze systemen worden algemeen gezien als gemakkelijker voor zowel de alarmbedrijven als de consument. Een draadloos alarmsysteem heeft een paneel, een keypad en verschillende componenten. In plaats van allemaal met draden te zijn verbonden, zijn alle onderdelen van een draadloos alarm met elkaar verbonden door antennes in elk onderdeel van het systeem. En deze antennes communiceren allemaal met elkaar om het systeem te vertellen wat het moet doen. Bekijk hier onze draadloze alarmsystemen.

Nadelen van draadloze alarmen

Maar omdat elk van deze onderdelen draadloos is, zul je uiteindelijk tegen het probleem aanlopen dat de batterijen leeg raken. Wanneer dit gebeurt, moet u uw alarmbedrijf bellen en hen dit laten weten. Vaak is dit een eenvoudige oplossing: het alarmbedrijf kan iemand sturen om de batterijen te vervangen. Andere bedrijven laten u de batterijen zelf vervangen. Maar als de batterijen helemaal leeg zijn, worden bepaalde delen van uw systeem gecompromitteerd.

Als u een huis betrekt met een bestaand draadloos alarmsysteem, zult u problemen ondervinden bij het activeren ervan door een ander bedrijf dan het bedrijf dat het systeem heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, als bedrijf X het alarm heeft geïnstalleerd voor de vorige eigenaars van het huis, kan alleen bedrijf A het in de gaten houden. Draadloze alarmsystemen zijn meestal gepatenteerd, wat betekent dat ze niet zo gemakkelijk kunnen worden overgenomen als bekabelde alarmsystemen. In de meeste gevallen zal een alarmbedrijf de meeste, zo niet alle, componenten van het systeem moeten vervangen.

Voordelen van draadloze alarmen

Het is echter een heel ander verhaal als u van uw huidige woning en alarmsysteem af wilt. Een draadloos systeem dat eigendom is, niet gehuurd, kunt u meenemen naar uw nieuwe woning. Vaak, als u het servicegebied van uw alarmbedrijf niet verlaat, kunnen zij uw alarm blijven monitoren en kunnen zij ook helpen met het overbrengen van uw alarmapparatuur van huis naar huis.

Draadloze systemen hebben ook het voordeel dat de installatiekosten lager zijn. Technici kunnen draadloze alarmsystemen installeren in een fractie van de tijd die een bekabeld alarmsysteem in beslag zou nemen. En draadloze systemen zijn praktischer in unieke woningen waar een bekabeld systeem niet kan komen.

 

https://www.securitythuis.nl/