Acat Nederland
Image default
Vakantie

Vakantie Libanon verrassend leuk

Libanon als vakantieland? Nee dat is het niet. Maar dat het misschien wel des te leuker. Want Libanon is verrassend leuk! En nu Transavia enkele keren per week vanaf Schiphol Amsterdam naar Beiroet vliegt, is de stap niet eens zo groot. Met slechts 4,5 uur zit jij in het zon overgoten libanon!

Wat doen in Libanon?

Bij een vakantie naar Libanon moet je niet denken aan van die all inclusive resorts die je in Turkije en Egypte ziet. Dat hebben ze daar niet. Het is ook lang niet zo toeristisch als in die vakantielanden. Maar zoals we al schreven, dat maakt een vakantie naar libanon misschien wel veel leuker. In Beiroet, de hoofdstad vind je diverse mooie hotels. Van eenvoudig tot zeer luxe. Alles is mogelijk in Libanon. Het is leuk om een hotel te zoeken in de buurt van de boulevard. Daar kun je overdag en s’avonds heerlijk rondslenteren en de ondergaande zon bekijken.

Eten in Libanon

Libanon staat bekend om haar lekkere eten. De Libanese keuken is dan ook erg goed. Ga dan ook niet voor de Europese hap, maar kies een leuk Libanees restaurantje en eet daar heerlijke taboulah, fatoush en andere Libanese gerechten. Je zult zien dat in de meeste restaurants ook waterpijp wordt gerookt. Dat is in Libanon heel normaal. De heerlijke geuren van het smaaktabak komen je soms al tegemoet. Zeker ook leuk om een keertje te proberen!

Bezienswaardigheden

Vanuit Beiroet kun je diverse tours boeken. Een aanrader is de excursie naar Baalbek. Daar staat nog een heel oud gebouw van eeuwen geleden. De andere richting op vind je een hele mooie waterval. Het is ook leuk om een tocht met de kabelbaan te maken in Jounieh. En uiteraard moet je ook naar de jetta grotto. Een grot met prachtige stallagmieten en glashelder water waar je met een bootje doorheen mag varen.

Het weer in Libanon

Het weer in Libanon is afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomer is het aan de kust warm. Maar in het binnenland is het nog veel warmer. In de winter is het aan de kust overdag nog rond de 20 graden. Rij je iets de bergen in, dan zit je al in sneeuwgebied en is het stukken kouder. Wil jij op vakantie naar libanon? Doe dan je stoute schoenen aan en ga gewoon!

https://www.vakantie-libanon.nl/