Tuinmeubelen onderhouden

De lente klopt steeds luider aan onze deuren en de gezellige uurtjes in de tuin worden steeds waarschijnlijker. Ten slotte hebben we u geïnformeerd of u balkonmeubilair moet kopen of zelf moet maken, is een alternatief. Nu is het tijd om na te denken over het voorbereiden van onze tuinmeubelen. Waarom? We willen tenslotte allemaal nog lang plezier hebben van onze ontspanningshulpmiddelen. In het volgende blogartikel vatten we samen waar je bij de verschillende materialen op moet letten.

Tuinmeubelverzorging voor hout en gietijzer

Toegegeven, hout en gietijzer hebben ook de meeste zorg nodig van alle materialen. Maar daar heb je geen last van, want ze zien er tenslotte heel goed uit. Als het om verzorging gaat, komt er veel meer kijken dan normaal Hardhout zoals exotisch teak of lokale robinia zijn de meest duurzame materialen voor houten meubels. Toch moet u ongeveer drie keer per jaar de tijd nemen om ze een beetje aandacht te geven. Idealiter aan het begin en einde van het seizoen en een keer halverwege. Maak nu dus gebruik van de laatste gezellige dagen om dit aan te pakken.

Verzorging van de houten meubels

Ter bescherming van uw pergola kunt u uw meubelen een oliebehandeling geven voordat u ze opbergt. U kunt voor de betreffende houtsoort speciale oliën gebruiken of terugvallen op natuurlijke producten. Het grove vuil verwijder je met een handborstel en veegt het daarna schoon met een sopje. Veeg daarna droog. Als je houten meubelen schoon en droog zijn kun je beginnen met de oliebehandeling. Maar alleen als het hout niet grijs is geworden! De grijze patina op uw hout wordt veroorzaakt door het weer en tast meestal alleen de toplagen aan. Met fijn schuurpapier kunt u dit verwijderen totdat de natuurlijke houtnerf weer zichtbaar is. Na het schuren komt de reiniging weer. Voor hardnekkige vlekken kunt u ook een borstel gebruiken en in de richting van de nerf schrobben. Daarna schoonmaken, drogen en opnieuw oliën, klaar.

Zorg voor gietijzeren meubelen – roestgevaar!

De rustieke klassiekers – tuinmeubelen van gietijzer Omdat gietijzer geen edel metaal is, heeft het de neiging te roesten. D.w.z. uw zorg is primair gericht op het vermijden of verwijderen van roestvlekken. Deze kun je plaatselijk verwijderen met behulp van grof schuurpapier (korrel 80) of een staalborstel. Een bijna meditatieve taak die je helpt om wat meer te ontspannen op je terras. Ook uw gietijzeren meubel wordt graag behandeld met een handborstel en water met afwasmiddel.

Tuinmeubelverzorging voor aluminium of kunststof

De designstukken zijn gemaakt van aluminium Aluminium is niet alleen een visueel hoogtepunt, het mag ook vanuit milieuoogpunt niet worden veracht. Je draagt ​​hem gemakkelijk op je balkon, vergt niet veel onderhoud en hij ziet er altijd chique uit. Toch kan een beetje verzorging geen kwaad: het grofste vuil kunt u met een handborstel verwijderen. Daarna kunt u uw aluminium meubelen grondig afnemen met een zachte spons en een loog gemaakt van water en kwarkzeep en daarna afdrogen. Watervlekken op je meubelen wil je dit voorjaar immers niet meer zien. Onder bepaalde omstandigheden kunt u kleine krasjes onder de knie krijgen met verfspray. U kunt bijzonder lang genieten van uw aluminium meubelen als u bij de aankoop goed let op de kwaliteit van de verbindingen tussen de afzonderlijke onderdelen. Slechte klinknagels of schroefverbindingen maken het materiaal broos en verkorten de levensduur aanzienlijk.

Tuinmeubelen onderhouden

Te vinden in elke tuin – plastic meubels

De goedkope klassiekers van kunststof Geen twijfel mogelijk, ieder van ons heeft ooit plastic tuinmeubelen gehad. Ze zijn tenslotte goedkoop en moeilijk te doden. Maar zelfs hier kun je een zorgzame hand nemen. Na een grove reiniging kunt u het verwijderen van donkere vlekken aanpakken. U kunt het beste bakpoeder en water gebruiken, dat u samen op de oppervlakken aanbrengt en laat inwerken.

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren