Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Veiligheid in en rondom uw woning en bedrijfspand

Jezelf veilig voelen is één van de basisbehoeften van de mens en is dan ook vanzelfsprekend een erg belangrijk aspect binnen uw bedrijfspand en- of woning. Iemand die zich onveilig voelt zal immers een stuk minder productief en comfortabel zijn dan iemand die zich wel veilig voelt. Nu is het begrip veiligheid natuurlijk best veelomvattend en heeft iedereen een ander idee van veiligheid. Zo kan veiligheid bijvoorbeeld onderverdeeld worden in veiligheid tijdens werkprocessen en bijvoorbeeld inbraakbeveiliging. In dit artikel zullen wij dan ook ingaan op de verschillende soorten veiligheid en de toepassingen hiervan voor zowel uw bedrijfspand als woning.

Veiligheid binnen uw bedrijfspand en terrein

Het begrip veiligheid binnen het bedrijfsleven heeft vooral betrekking op een veilig verloop van de processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dragen van veiligheidskleding, het kennen van de regels omtrent een veilige werkomgeving en het in het bezit hebben van de juiste certificaten. Zo is het natuurlijk levensgevaarlijk als een werknemer zonder heftruckcertificaat aan de slag gaat op een heftruck. Hij of zij is immers niet op de hoogte van de geldende regels en beschikt daarnaast niet over de benodigde vaardigheden om een heftruck te besturen. Kortom is het dus erg belangrijk om te zorgen voor een veilige werkomgeving zodat uw werknemers onbezorgd hun taken kunnen uitvoeren.

Naast de veiligheid in uw bedrijfspand is ook de veiligheid van uw terrein buiten een belangrijke zaak. Vaak wordt er op het terrein gewerkt met machines of worden er goederen geladen en gelost. Belangrijk is dus om bijvoorbeeld te zorgen voor een duidelijke rijrichting om ongelukken te voorkomen. Naast veiligheid om het bied van processen is ook de beveiliging van het pand, terrein en goederen zelf ook essentieel. Zo raden wij uw bijvoorbeeld aan uw pand preventief te beveiligen tegen inbraken en diefstal. Simpele manieren om dit te doen zijn het plaatsen van goede verlichting die werkt op een sensor, het plaatsen van hekwerk rondom uw terrein, het laten installeren van bijvoorbeeld een alarmsysteem die reageert op beweging. Veiligheid staat namelijk altijd voorop!

Naast de werkelijke veiligheid zelf is het ook belangrijk om een veilig gevoel te creëren. De simpelste manier om dit te bewerkstellen is het goed verlichten van uw terrein. Een goede galerijverlichting of portiekverlichting geeft bijvoorbeeld een veilig gevoel bij het naar binnen gaan. De meest onveilige situaties op het gebied van inbraken en overvallen ontstaan dan ook bij een niet goed verlichte portiek of terrein.

Veiligheid binnen uw woning

Een veilige woning is voor menigeen eigenlijk het belangrijkste aspect van een huis. Iemand die zich niet veilig voelt in zijn of haar woning zal zich hier ook nooit echt thuis voelen. Het dan ook zeer belangrijk om veiligheid te creëren voor uzelf als voor uw gezin of huisgenoten. Hieronder geven wij enkele handige en leuke tips voor het creëren van meer veiligheid:

  • Schaf een doorspion aan, hierdoor kunt u altijd gemakkelijk zien wie er voor uw deur staat!
  • Bevestig kerntrekbeveiliging, zo voorkomt u dat inbrekers doormiddel van een cilindertrekker uw slotenwerk omzeilen.
  • Gebruik buitenverlichting met een bewegingssensor, zo bent u er zeker van dat ongenode gasten niet ongestoord in het duister kunnen werken.
  • Zorg voor kwalitatief goede rook- en koolmonoxide melders
  • Gebruik alleen gecertificeerde sloten, zo voorkomt u inbraak! Kijk bijvoorbeeld eens op: https://www.sloteninfo.com/skg.html