Acat Nederland
Image default
Meubels

Tips om je huis een make-over te geven!

Ben je langzaam uitgekeken op je huidige interieur en wordt het tijd voor iets nieuws? Kies ervoor om je huis een make-over te geven! Veel mensen zullen denken dat dit een dure en tijdrovende klus is, gelukkig is dit absoluut niet het geval. Je kunt het zelf namelijk zo groot en duur maken als je wilt. Ga je alleen voor een likje verf of nieuw behang? Of je ga je je complete woonkamer restylen met nieuw meubilair? In deze blog geven we jou een aantal tips om zelf van start te kunnen gaan.

Koop en verkoop oude spullen

In de winkel kunnen de prijzen van nieuw meubilair al snel oplopen. Probeer daarom eens de tweedehandswinkels in de gaten te houden. Hier komen vaak nog uitstekende kwaliteit meubels uit, die je voor een prikkie kunt scoren! Loop bijvoorbeeld de kringloopwinkel binnen, of neem online een kijkje op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted. Misschien kun je op deze manier zelfs wel gunstig meubels ruilen en op die manier helemaal goedkoop aan je ‘nieuwe’ meubels komen.

Nieuwe bekleding

In plaats van een gloednieuwe bank, of nieuwe stoelen te kopen, kun je er ook voor kiezen om deze opnieuw te laten bekleden. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe bankhoes, of een volledig nieuwe stof. Dit kan voordelig bij de stoffeerder in Landgraaf. Je kunt je bank weer nieuw leven inblazen door voor een hele nieuwe kleur te kiezen, op deze manier geef je je woonkamer een verassende make-over zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

De muren aanpakken

Je hoeft natuurlijk niet persé het meubilair te veranderen om een nieuw interieur te krijgen. Je kan je muren ook voorzien van een nieuw uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf of een leuk behang. Het verven van je muren kost meestal maar een dagdeel om uit te voeren. Het behangen van muren kan iets meer tijd in beslag nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om slecht één muur of een deel van de muur te behangen. Zo kun je toch een hele andere look creëren voor je woonkamer en voelt het aan als een complete make-over!