Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Met deze 4 afzetmaterialen wordt een weg afzetten appeltje-eitje

Om wegwerkzaamheden, zoals onderhoud en reparaties aan de weg, op een veilige en verantwoorde manier te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om de weg op de juiste manier af te zetten. Een weg kan op meerdere manieren en met behulp van verschillende soorten afzetmaterialen worden afgezet. Voor welk soort afzetmateriaal je het beste kunt kiezen is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de plaats en de duur van de wegwerkzaamheden. Kortdurende wegwerkzaamheden in de bebouwde kom zullen bijvoorbeeld een andere aanpak vereisen dan werkzaamheden aan een drukke snelweg waarbij er soms wel enkele weken lang dag in dag uit gezwoegd wordt. Met onderstaande vier afzetmaterialen, te koop op www.trafficsafetysystems.eu wordt een weg afzetten appeltje-eitje.

Kunststof pionnen

Kunststof pionnen, ook wel verkeerskegels genoemd, zijn zeer geschikt voor kleinschalige wegwerkzaamheden van kortdurende aard. Denk bijvoorbeeld aan zeer plaatselijke werkzaamheden aan een trottoir binnen de bebouwde kom. Kunststof pionnen zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar, afhankelijk van het beoogde gebruik. Reflecterende pionnen vallen uiteraard beter op dan pionnen zonder reflectie.

Afzetten met hekken

In veel situaties is het echter verstandiger om het werkgebied af te zetten met afzethekken. Afzethekken vallen beter op dan verkeerskegels en kunnen gevaarlijke situaties voorkomen. Je moet er immers niet aan denken dat een wat ouder persoon zijn of haar enkels breekt na een val in een gat in de weg omdat iemand anders het zo grappig vond om de verkeerskegel aan de kant te schoppen. Een afzethek is robuust, kan niet zomaar aan de kant worden geschoven en valt al vanaf een grote afstand op.

Rammel/ribbelstroken

Wil je weggebruikers erop wijzen dat ze wegwerkzaamheden of bijvoorbeeld een wegversmalling naderen? Maak dan gebruik van rammel- of ribbelstroken. De officiële benaming voor dit soort smalle kunststof of rubberen reflecterende stroken die op het wegdek kunnen worden geplaatst is ook wel andreasstrip. Deze strook wordt vaak naast aankondigingsborden ingezet als extra waarschuwing.

Knipperende lampen

Het opvallendste soort afzetmateriaal zijn waarschijnlijk de knipperlampen. Ook knipperlampen zijn bedoeld om weggebruikers op tijd te waarschuwen voor naderend gevaar. Dit wordt gedaan door middel van een duidelijke, knipperende signalering. De bekendste knipperlampen zijn wellicht de verlichte LED pijlen. Maar ook LED road flares worden veel ingezet om voor iedereen, weggebruikers én wegwerkers, een veilige situatie te creëren.

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/