Acat Nederland
Image default
Meubels

Huisdieren en vlekken

Bijna iedereen houdt wel van een trouwe viervoeter in huis. Of het nou een hond of kat is, we vinden ze allemaal geweldig. Maar hoe geweldig en lief ze ook zijn, ze kunnen helaas ook veel kapot maken. Zeker in de eerste maanden als ze nog niet zindelijk zijn of gewend zijn aan de omgeving. Katten krabben graag aan stoffen meubels en lopen letterlijk over alles heen, ze maken er werkelijk een parcours van! Honden doen niets liever dan op hun favoriete bank liggen, dit maakt echter nog wel eens vlekken. In de ergste gevallen willen huisdieren nog wel eens hun territorium afbakenen, midden op je nieuwe bank! In deze blog lees je hoe je zelf je bank kunt schoonmaken.

Doe-het-zelf reinigen

De meeste vlekken zijn goed uit meubilair te verwijderen, mits je er snel bij bent. Als de vlek nog vochtig is, heb je een grote kans dat je met onderstaande tips deze nog kunt verwijderen.

  1. Pak een droog stuk keukenrol en plaatst deze over de gehele vlek, zo kan het papier het overtollige vocht zoveel mogelijk absorberen
  2. Maak een sopje van lauwwarm water en afwasmiddel en smeer dit licht uit over de vlek. Laat dit rustig inwerken. Maak er ook geen zwembad van, besmeer alleen de vlek.
  3. Neem een droge handdoek en droog de vlek en het sop
  4. Wrijf de vlek vervolgens in met een klein beetje witte azijn en laat het een paar minuten inwerken
  5. Maak vervolgens weer met een droge handdoek de bank droog

Door witte azijn te gebruiken, wordt de geur van de vlek geneutraliseerd. Op deze manier zullen huisdieren niet gauw de plek nog eens vies maken. Let wel op dat je de azijn als laatste stap doet, maak eerst de vlek schoon met water en afwasmiddel.

Laat het over aan een professional

Wanneer je helaas te laat bent met het schoonmaken van een vlek, is er vrij weinig wat jij zelf thuis kunt doen hieraan. Kies er in dit geval voor om goedkoop je bank te laten reinigen. Deze bedrijven beschikken over de juiste materialen en middelen om je bank weer helemaal vlek vrij te krijgen!