Acat Nederland
Image default
Internet marketing

Promotie via social media

Een social media planner tool wordt veel gebruikt bij berichten waar een promotie aan vast zit. Hiervoor is het belangrijk gespecialiseerd te zijn in social media en de verschillende doelgroepen die zich hier bevinden. Zo heeft bijvoorbeeld facebook een hele andere doelgroep dan snapchat. Stel je voor je wordt gevraagd iets huishoudelijks te promoten, kan je dit beter op Facebook doen, hier bevindt het oudste deel van social mediagebruikers zich over het algemeen. Gaat het juist om bijvoorbeeld jongerenvakanties, is Instagram een beter platform om deze bepaalde doelgroep te bereiken.

Eerlijkheid op social media

Iets wat ook meespeelt bij promoties via social media is dat het niet altijd even oprecht hoeft te zijn. Als er een mooi geldbedrag wordt aangeboden voor het promoten van een product wat diegene misschien nog nooit serieus heeft getest, of slechter vindt dan hij of zij aangeeft in de promotie, kan je er als klant makkelijk intrappen. Denk aan een filmpje dat je tegenkomt op Instagram van iemand die je volgt, je zal nooit weten of diegene ook daadwerkelijk zegt wat hij/zij denkt. Degenen die promoties doen via sociale media zijn dus niet altijd even eerlijk, wat uiteindelijk voor de verkoper (het bedrijf) van het product/dienst niet altijd even gunstig kan zijn. Klanten kunnen slechte reviews achterlaten omdat dit niet is wat zij van de promotor hebben gehoord en van het product hadden verwacht.

Invloeden van promoties

Promoten via social media is dus erg dubbel en niet altijd even eerlijk. Daarentegen zijn er natuurlijk ook velen die hun daadwerkelijke mening geven over de producten die zij verkopen, of die er van begin af aan al niet voor kiezen mee te werken aan een bepaalde samenwerking, uiteindelijk is dat beter voor de klant en het bedrijf dat het desbetreffende product verkoopt en laat promoten. Ook lijkt het soms erg verleidelijk om iets positiever over iets te praten dan je daadwerkelijk bent, als daar een mooie beloning tegenover staat.