Acat Nederland
Image default
Kinderen

Krijg kinderen de deur uit

Nieuw kinderspeelgoed waarmee buiten gespeeld kan worden is een goede optie om kinderen lekker in de buitenlucht te laten spelen. Kinderen spelen steeds minder buiten. Zonde, want het is ontzettend gezond voor ze. Bovendien kan het ook hartstikke fijn zijn om de kinderen even de deur uit te hebben. Kinderen stimuleren om meer buiten te spelen kan bijvoorbeeld gedaan worden door ze speelgoed te geven wat speciaal is gemaakt voor het buitenspelen. Het meest voorkomende voorwerp is hierbij misschien wel de voetbal. Hiermee kunnen eindeloos veel spellen gespeeld worden. Ook heeft iedere buurt wel een pleintje, veldje of een stoep waarop lekker getrapt kan worden met een balletje.

 Buitenspeelgoed voor jongens en meisjes

Vaak ziet het buitenspeelgoed er voor jongens iets stoerder uit. Er wordt veelal gebruik gemaakt van de kleur groen, camouflage print en donkere tinten. Er zijn veel voorkomende thema’s bij het buitenspeelgoed voor jongens. Denk hierbij aan beroepen die worden gezien als stoer of heldhaftig zoals politie of brandweer. Speelgoed voor het buitenspelen voor meisjes is vaak meer gericht op verzorging en minder ruige activiteiten. Hierbij wordt vaak de kleur roze gebruikt. Wie weet vind je zelfs wat glitters op het speelgoed. Toch kan een meisje net zo blij zijn met stoer politie-boefje speelgoed als een jongen. Hierin hoef je je dus niet tegen te laten houden bij het uitkiezen van het speelgoed. Uiteindelijk spelen kinderen vaak overal mee.

Seizoensgebonden speelgoed om mee buiten te spelen

Voor het buitenspelen in de zomer gebruiken kinderen misschien andere voorwerpen en attributen dan voor het buitenspelen in de winter. Een slee, een paar schaatsen en een sneeuwballenmaker zijn leuke voordelen om kado te doen aan een kind in de winter. Terwijl waterballonnen, waterpistolen en andere verkoelende spellen een grote hit kunnen zijn in de zomer. Skeelers kunnen bijvoorbeeld in nederland weinig gebruikt worden in de winter vanwege het gevaar om uit te glijden. Toch is het ook belangrijk voor kinderen om ook in de winter lekker actief in de buitenlucht bezig te zijn. Denk daarom eens na over wat kinderen leuk zouden vinden om mee te spelen in de regen, wind en kou. Welk speelgoed is waterbestendig en kan wel tegen wat vuil?