Acat Nederland
Image default
Internet marketing

Zo maak je van je leads ook klanten

Ook als ondernemer leer je snel. Je hebt ook geen keuze, zeker niet als je online succesvol wilt zijn en je op het gebied van marketing begeeft. Zo kun je prima kiezen voor de strategie inbound marketing HubSpot, waarbij de HubSpot als zeer handige tool geldt om inbound marketing te perfectioneren. Heb je als ondernemer binnen de B2B wel eens gedacht aan lead nurturing B2B? Daarmee geef je potentiële klanten niet te vroeg op en houd je ze warm voor jouw producten of diensten.  

Zo blijf je jouw onderneming onder de aandacht brengen 

 Lead nurturing betekent zoiets als het voeden van leads. Met leads doelen we uiteraard op bezoekers van je website die gegevens achtergelaten hebben. Hoe? Heel simpel, omdat ze zich ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief bijvoorbeeld of een gratis e-book aangevraagd hebben. Met die gegevens stuur je vervolgens relevante content over jouw producten en diensten, waardoor leads aandacht voor jouw bedrijf blijven houden. Daarbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met waar de lead precies vandaan komt, welke pagina’s de lead bekijkt op de website en welke artikelen het vaakst gelezen worden. En zo kan een lead uiteindelijk alsnog een kopende klant worden.  

Kies voor uitbesteden en werk met een professional 

Dan nog even over inbound marketing HubSpot. Inbound marketing wordt wel de meest natuurlijke vorm van marketing genoemd. Het werkt in vier fases, waarbij in eerste instantie gewerkt moet worden aan de online vindbaarheid van jouw bedrijf. Daarna wordt vaak SEO toegepast en worden ook de social media benut. Met een HubSpot heb je de alles-in-één tool die inbound marketing makkelijker maakt. Vergeet echter niet dat er altijd een plan moet liggen, een bepaalde strategie. Want heb je die niet dan heb je weinig aan een mooie tool als de HubSpot. Raadpleeg voor het gebruiken van het juiste plan een specialist. Vaak heb je zelf niet de kennis van zaken en niet de tijd om dit zelf te verzorgen. Of je nou wilt of niet, zonder goede marketing zul je nooit succesvol zijn in de online wereld. In dat geval kies je dus maar het beste, en dat is samenwerken met een inbound marketing bureau