Acat Nederland
Image default
Internet marketing

Followme of subtiliteiten van het gebruik van hashtags op sociale media

marketing textbook

Ieder van ons is bekend met hashtags. Als je het nog niet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk tags als #food, #smile en vele anderen in je Instagram-berichten gezien. De hashtag is een effectieve gratis tool om de aandacht op een bericht te vestigen. Het lost twee hoofdtaken op:

Vestig de aandacht van gebruikers van sociale media op uw bericht.

Vergroot uw bereik voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een specifieke zin of woord

Op het eerste gezicht lijkt alles duidelijk met deze hashtags – plaats het overal, en hoe meer, hoe beter. Velen van jullie dachten van wel, nietwaar? Of misschien denk je dat hashtags geen aandacht verdienen en dat de methoden om ze te gebruiken op alle sociale netwerken hetzelfde zijn? Dan zul je van streek moeten zijn: alles is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. En ons artikel zal u helpen deze promotietool te begrijpen. We zullen niet praten over hoe de hashtag eruit ziet, maar we geven graag praktisch advies over de fijne kneepjes van het gebruik ervan.

Kenmerken van het gebruik van hashtags op Instagram

Instagram is een van de populairste plekken voor hashtags, maar met zijn eigen kenmerken. De meest populaire berichten zijn die met 11 of meer hashtags (zoals blijkt uit wereldstatistieken).

Weg naar succes:

1.Zoek je hashtag

Om met succes een bedrijfsprofiel op Instagram te behouden, moet u uw eigen hashtags aanschaffen waarmee ze u kunnen vinden. Het kan uw bedrijfsnaam zijn of uw kernboodschap (idee, positionering, slogan). Onze unieke hashtags zijn bijvoorbeeld #webdevelopmentapp en #bigbrain altergo.

2.Gebruik trucs

Als je niet wilt dat je foto’s een lange lijst met hashtags hebben, plaats ze dan niet in de foto, maar in de opmerking. Ga 5-10 minuten na het plaatsen van de foto naar het bewerken van de opmerking:

  • Verwijder bestaande hashtags
  • Plaats een nieuw blok hashtags

Kenmerken van het gebruik van hashtags op Facebook

Toen Facebook voor het eerst hashtags begon te gebruiken, waren ze niet succesvol omdat gebruikers hun bruikbaarheid nog niet hadden geproefd. Maar na een tijdje werd duidelijk dat het nodig was om ze te gebruiken, maar voorzichtig. In tegenstelling tot Instagram verwelkomt Facebook niet een groot aantal hashtags. Hier zijn de cijfers die het bereik van de post en de afhankelijkheid van het aantal hashtags laten zien:

1-2 # = 593 interacties per bericht

3-5 # = 416 interacties per post

6-10 # = 307 interacties per post

10+ = 188 interacties per post

het wordt aanbevolen om niet meer dan 4 hashtags per bericht te gebruiken

een of meer woorden kunnen in de hashtag worden gebruikt

als de hashtag een zin bevat, moet je deze samen schrijven, of met een onderstrepingsteken zonder spaties (#bigbrain of #big_brain)

hashtags kunnen zowel in het Latijn als in het Cyrillisch worden geschreven

het gebruik van andere tekens dan het onderstrepingsteken is onaanvaardbaar

Kenmerken van het gebruik van hashtags op Twitter

Tweets met hashtags krijgen 2x meer aandacht (clicks, retweets, favorieten en reacties) dan tweets zonder. Om over na te denken, hier zijn enkele statistieken:

21% meer betrokkenheid bij tweets met 1-2 hashtags

40% van de tweets met hashtags ontvangt retweets

als er meer dan 2 hashtags in een tweet zitten, daalt de betrokkenheid bij de tweet met gemiddeld 17%

Nu, gewapend met alle fijne kneepjes van de kunst van hashtags, kunt u veilig beginnen met het actief promoten van uw profiel op sociale netwerken. Het belangrijkste om te onthouden is dat overmatig gebruik van hashtags uw profielabonnees kan afschrikken, en dat is niet nodig.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop