Acat Nederland
Image default
Particuliere dienstverlening

Ontstopping Tilburg: hoe ver kun je zelf gaan?

Bij een ontstopping in Tilburg kun je natuurlijk gebruikmaken van de diensten van een professionele rioolservice. Probleem daarbij is vaak dat deze het druk hebben en niet altijd direct beschikbaar zijn. Of je moet een spoedservice inschakelen en daar betaal je dan weer de hoofdprijs voor. De vraag is dus, wat kun je zelf doen? En wanneer is het tijd om een professional in te schakelen?

3 middeltjes die je zelf kun proberen om de afvoer te ontstoppen

Bij je lokale supermarkt of bouwmarkt kun je soda kopen. Baking soda is uitstekend geschikt om vetresten op te lossen. Daarbij is het wel belangrijk dat je de soda genoeg tijd geeft om in te werken, het liefst een hele nacht.

Met name in Brabant is het water erg hard. Dat betekent dat er veel kalk inzit. Kalk kan zich met de tijd afzetten tegen de leidingwanden en zo voor verstoppingen zorgen. Een mix van soda, azijn en heet water kan dit verhelpen. Ook hierbij is het belangrijk dat je het mengsel een tijd laat inwerken.

De gootsteen in de keuken is gevoelig voor verstoppingen door vettige substanties. Deze blijven hangen in de gootsteen of in de zwanenhals van de afvoer. Afwasmiddel in de afvoer kan in dat geval helpen om vettigheid op te lossen.

Een professional inschakelen

Bij een acuut probleem, zoals een verstopte wc, heb je geen tijd om een hele nacht te wachten tot de soda zijn werk doet. Ook wanneer een verstopping te diep in de leiding zit, zullen de bovenstaande middelen niet helpen en is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Voor een ontstopping in Tilburg ben je niet alleen afhankelijk van bedrijven in Tilburg zelf. Het voordeel van de stad is dat het tussen Den Bosch en Breda in ligt. Dus je kunt ook in deze steden op zoek gaan naar een