Acat Nederland
Image default
Particuliere dienstverlening

Geen pakketjes bij buren ophalen door eigen kluis

Het zal je vast al eens overkomen zijn: je komt thuis en er is nét een pakketje afgeleverd voor je bij de buren. Het kan zijn dat je je bezwaard voelt om (misschien wéér) een pakketje bij de buren te moeten ophalen. Dat is nu verleden tijd met de eigen postkluis.

Corona

Het is eigenlijk niets nieuws. Vijf jaar geleden introduceerde PostNL de kluis al, maar het product sloeg niet aan bij het grote publiek. Nu denkt het postbedrijf dat men er klaar voor is. Door de coronapandemie is iedereen massaal online gaan bestellen en kunnen frustraties de overhand nemen. Veel mensen ondervinden de problemen die het kan opleveren om een pakketje alsnog in handen te krijgen. Een goed moment dus om de kluis weer eens uit de mottenballen te halen. Je hoeft hem alleen aan je huis te bevestigen en de postbezorger kan het pakketje er in stoppen als je niet thuis bent. Een slimme zet van PostNL om meer te doen dan het aanbieden van verpakkingsmateriaal en transport. Dit is een logische toevoeging aan de dienstverlening waar menig Nederlander heel blij mee zal zijn.

De kluis

Uiteraard moet er wel plek zijn aan de gevel om het ding te bevestigen. De kluis heeft namelijk een afmeting van 0,5 meter bij 0,5 meter en is 32 centimeter diep. Hij is helemaal gemaakt van staal. Zoals je begrijpt passen er dus geen hele grote pakketten in, maar PostNL meent dat 80% van alle pakketten er wel in past. PostNL ziet de kluis als een win-win-situatie: aan de ene kant is het zeer klantvriendelijk, omdat mensen die niet thuis zijn of de bel niet horen toch hun pakketje veilig ontvangen. Aan de andere kant kan PostNL de pakketten sneller bezorgden. De bezorger hoeft bij geen thuis niet naar de buren te lopen en een briefje in de bus te stoppen, maar plaatst het pakket gewoon veilig in de daarvoor bestemde kluis.
Voor 80 euro kan je er al een aanschaffen en hoef je nooit meer naar de buren of een afhaalpunt of het pakket opnieuw te bestellen omdat het is teruggestuurd!

https://www.paperplanetshop.nl/