Acat Nederland
Image default
Verbouwen

Tuinmeubilair in de opslagruimte bij Oomen Opslag!

Tuinmeubilair opslaan in de winter? JA!

In Noordwijk aan de kust is je tuinmeubilair onmisbaar en van onschatbare waarde. Je tuinset heeft je van veel gezellige borrels en barbecues voorzien en heeft je geholpen om het meeste uit je buitenruimte te halen. Nu het tijd is om de luiken voor de winter te sluiten, is het goed om te weten hoe je tuinmeubilair in de winter opbergt. Onze tips helpen bij het opbergen van je tuinmeubels om je investering te beschermen terwijl je geduldig wacht op de terugkeer van warm weer.

Waarom heeft uw tuinmeubilair winterstalling nodig?

Hoezen beschermen uw terrasmeubilair tegen schade door de zon, regen en sneeuw. Maar of je nu in Noordwijk of Katwijk woont, de winter brengt het kwik naar nul waardoor hout en plastic helaas kunnen barsten. Bovendien gaat metaal roesten wanneer er water door de verf dringt. Kortom, alle type buitenmeubels blijven binnen beter bewaard dan buiten.

Terwijl je probeert om je volledige terrasset in je garage of kelder te persen, overweeg dan een externe opslagruimte. Met Opslagruimte Noordwijk van Oomen Opslag is je tuinmeubilair beschermt zonder ruimte in je eigen huis op te offeren.

Praktische tips voor opslag

Tuinmeubilair is ontworpen voor buiten en is bestand tegen wisselvallend weer. Desondanks is het goed om je tuinset te verwennen wanneer die wordt opgeslagen of wanneer die weer klaar wordt gemaakt voor de warme zomerdagen. Wij raden daarom aan om de set goed schoon te maken met afwasmiddel en water voordat het meubilair de opslag in gaat. De volgende stappen kan je zien als een handleiding dat voor elk type tuinmeubilair van toepassing kan zijn:

  1. Behandel je houten tuinset met een wax die beschermt 
  2. Gebruik tungolie op teak- of meubels van ceder 
  3. Gebruik water repellent coating op rieten onderdelen en meubels 
  4. Schuur altijd de losse roestplekken van metalen meubels en breng vervolgens een primer aan die roest weert 
  5. Droog je meubels nadat je ze schoonmaakt of impregneert, voordat ze worden opgeborgen
https://oomenopslag.nl