Acat Nederland
Image default
Energie

Kosten besparen door gebruik van een elektrische cv ketel

 

Kosten besparen door gebruik van een elektrische cv ketel.

 

Wat zijn de kosten om een cv te installeren? Het is een veel voorkomende vraag.

Alleen is dit ook is een vraag die geen concreet antwoord heeft. De kosten die het aanleggen en het verbruik van een centraal verwarmingssysteem met zich meebrengt zijn afhankelijk van verschillende factoren, waarbij elke afzonderlijke factor de kosten soms aanzienlijk beïnvloedt.

 

De eerste belangrijke vraag is, of je een hagelnieuw centraal verwarmingssysteem wil installeren in een huis dat het nog nooit eerder heeft gehad of dat je de bestaande installatie wil vervangen of upgradet.

 

In de meeste huizen zal al een centrale verwarming geïnstalleerd zijn, maar af en toe vind je oudere huizen of appartementen waar dit niet zo is. Dat kan ook een overweging zijn als je van plan bent om je eigen woning te renoveren, te verbouwen of te bouwen, omdat een centrale verwarming waarde toevoegt aan een woning.

 

Bij dit soort situaties moet er uiteraard veel overwogen worden en meestal zullen de totale kosten stijgen vanwege het aantal verschillende dingen dat moet worden aangeschaft. Net zo van belang is de overweging van de installatie, waarbij een professionele en gekwalificeerde cv technicus betrokken zal zijn.

 

Als alternatief, als je misschien al een centrale verwarming hebt en wilt gewoon een deel ervan vervangen, zoals de ketel. In deze gevallen, als alle leidingen en andere artikelen al aanwezig zijn, zullen de kosten aanzienlijk lager zijn. Maar wellicht wil je je systeem upgraden naar een modernere stijl van verwarming.
Nogmaals, sommige items zullen vervangen moeten worden, terwijl andere items uit het bestaande systeem kunnen worden hergebruikt en dus behouden blijven.
Al deze verschillende factoren kunnen de kosten van het centrale verwarmingssysteem beïnvloeden.

 

Een van de belangrijkste aspecten die de kosten van een cv- systeem beïnvloeden, zijn als volgt in te delen; (bepalen wat hiervan op jouw eigen situatie van toepassing is, kan je helpen bij het vervangen of installeren van een centrale verwarming).

 

 

 

 

 

 

CV Ketel

 

Het type cv ketel, of dat nu een combi cv ketel, een condensatie cv ketel, elektrische cv ketel, systeem cv ketel (of op een oudere conventionele cv ketel die een wateropslagtank vereist) is, zullen de kosten variëren. Oude cv ketels kunnen worden vervangen, maar worden veelal opgewaardeerd naar een moderner systeem.

 

Als het gaat om het vervangen van de ketel, kan het type ketel ook invloed hebben op de kosten. Daarnaast is het ook zo, dat je in de nabije toekomst alleen nog een elektrische cv kunt laten plaatsen. Naast de verschillende soorten ketels is de grootte van je huis of gebouw ook een belangrijk punt voor de ketelkosten. Een klein appartement bijvoorbeeld heeft niet de cv ketel nodig als een huis met vier slaapkamers. Hierdoor is het lastig de installatiekosten van de ketel in te schatten zonder alle verschillende factoren te kennen.

 

 

Warmtezenders

 

Hieronder vertaan we radiatoren of de vloerverwarming, die warmte leveren aan individuele kamers en locaties rondom het gebouw. Soms zijn deze al geïnstalleerd en kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Niet alleen het aantal radiatoren heeft een duidelijke impact op de totale kosten, maar tevens het toevoegen van nieuwe extra radiatoren aan een centraal verwarmingssysteem kan een impact hebben op de kosten van de radiatoren, omdat dan een systeem met grotere capaciteit nodig zal zijn.

 

Voor de allernieuwste en meest voordelige elektrische cv’s en elektrische boilers kan je terecht op de website van elektrischeboiler.eu.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/