Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten

 

Als je op zoek bent naar een autoverzekering, kan het lastig zijn om er een af te sluiten. Dit komt mede omdat er redelijk wat keus is. Maar welke autoverzekeringen heb jij nodig? wij gaan het uitleggen in deze blog, lees dus snel verder als je hier meer over wilt weten.

Een WA- verzekering

 

Deze verzekering is verplicht in Nederland als je een auto hebt, de afkorting WA staat voor wettelijk aansprakelijkheid. Met deze verzekering worden eventuele kosten door jouw toedoen op een andere weggebruiker vergoed. Maak je bijvoorbeeld een botsing met een andere auto? Dan wordt de schade die de andere persoon heeft aan de auto vergoed door de verzekering. Dit houdt in dat niet alleen de schade wordt vergoedt, maar ook het letsel, als de persoon dat heeft opgelopen. Maar dit gebeurt niet altijd, maar dat heb je zelf in de hand. Als je bijvoorbeeld hebt gedronken, en daardoor een ongeluk hebt veroorzaakt wordt de schade niet uitgekeerd. Het is nu wel van belang dat je verder je research doet, want binnen een WA-verzekering zijn er veel verschillen.

 

WA + Casco Als je jezelf ook wilt verzekeren dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, dit wordt ook wel WA+ Casco genoemd. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd voor de tegenpartij, maar ben je ook verzekerd voor eventuele eigen schade. Deze verzekering is dan voornamelijk handig als je een dure auto in je bezit hebt. Want de premie is ook hoger met een aanvullende verzekering, daarom komt het niet altijd uit als je in een goedkopere auto rijdt. Het kan dan zelf voorkomen dat je op lange termijn meer geld kwijt bent, en dit wil je natuurlijk niet.

Dit moet je nog meer weten

Bij het afsluiten van de verzekering moet je dus altijd ten rade gaan wat het best bij je past. Je kunt je hiervoor laten adviseren door professionals. Het is belangrijk dat je nooit te veel premie gaat betalen voor een verzekering van je auto. Al lijkt het bedrag op de korte termijn heel weinig, op de lange termijn wordt dit bedrag steeds hoger. Vergelijk dus verschillende verzekeringen en kijk welke het beste bij je past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij de ene verzekering de WA-verzekering goedkoop is, terwijl bij een andere verzekering de WA + Casco verzekering juist veel goedkoper is.

 

https://www.inshared.nl/