Acat Nederland
Image default
Electronica en Computers

De beste laptop voor studenten

Als student is erg handig en belangrijk om een laptop te hebben. Dit komt omdat je een laptop voor verschillende dingen kunt gebruiken als student. Zo kun je een laptop voor school gebruiken, maar ook voor dingen thuis. Dit zijn dingen als het kijken van Netflix of gamen.

De basis dingen

Als student zit je er natuurlijk niet op te wachten om veel geld uit te moeten geven aan een laptop. Zo is het slim om naar een laptop te kijken die de basisdingen heeft. Voor een processor is het niet nodig om veel hoger dan een i3 te nemen. Als je wilt gamen met je laptop, is het aan te raden om een betere processor zoals de i5 of de i7 te nemen.

Hierbij is het vaak handig om te kijken naar een laptop met 4 GB aan RAM. Als je een snellere laptop wilt, zit je vaak te kijken naar 8 tot 16 GB RAM. Dit is vaak belangrijk voor het gamen.

Grootte en gewicht

Als je als student op zoek bent naar een laptop, is het belangrijk om te kijken naar de grootte en het gewicht van de laptop. Je zit er namelijk niet op te wachten om de hele dag een grote en zware laptop mee te slepen. Rond de 13 inch is een goede richtlijn om je hierbij aan te houden. Zo heb je een laptop die niet te groot is en ook niet al te zwaar is.

Harde schijf

Een harde schijf is erg belangrijk voor het opslaan van bestanden. Er zijn hier twee varianten van. Zo heb je een SSD schijf en een HDD schijf. Hierbij is een SSD schijf sneller dan een HDD schijf. Het verschil zit in de werking van de schijf. Een HDD schijf werkt met een rond draaiende magnetische schijf. Een SSD schijf werkt met geheugenchips. Dit houdt in dat een SSD sneller bij de bestanden kan dan een HDD schijf. Het is daarom ook aan te raden om een laptop met een SSD schijf te kopen in plaats van een HDD schijf.

https://hardwaretips.nl