Acat Nederland
Image default
Electronica en Computers

Voor- en nadelen smart locks

Smart locks, steeds vaker worden ze ingezet om de veiligheid van producten, voertuigen en huizen te waarborgen. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van deze smart locks? Is het verstandig om zelf deze sloten te kopen? In deze blog wordt er meer informatie gegeven over deze sloten en waarom het verstandig is om ze aan te schaffen.

De smart lock

De smart lock, oftewel ‘het slimme slot’ wordt steeds vaker gebruikt om woningen, maar ook producten en voertuigen veiliger te maken. Het is een alternatief slot voor dat normaal gebruikt wordt. Klassieke sleutels worden namelijk vervangen voor virtuele sleutels. Via een app kunnen de sloten bestuurd worden. De smart lock maakt namelijk verbinding met de WI-Fi of Bluetooth van bijvoorbeeld een huis. Daarna kan de bewoner gemakkelijk via de tablet of telefoon het huis vergrendelen en ontgrendelen. Via de app kan er een wachtwoord geïnstalleerd worden. De smart lock kan ingezet worden voor garages, maar ook voor deuren, poorten en zelfs auto’s. 

Voordelen van een smart lock

Er zijn een hoop voordelen dat een smart lock met zich meebrengt. Hieronder zullen er een aantal opgesomd worden:

Wanneer de bewoner van een huis, of bestuurder van een auto vaak zijn of haar sleutels verliest, kan het hebben van een smart lock zeer voordelig zijn. Hierdoor kan er gemakkelijk gebruik gemaakt worden van de telefoon om het huis te vergrendelen of ontgrendelen.

Een ander voordeel is dat het mogelijk is om de smart lock vanaf een afstand te openen of vergrendelen. Hierdoor kan het gemakkelijk zijn om een familielid of vriend snel binnen te laten zodra de bewoner nog niet thuis is. 

Daarnaast biedt een smart lock een verhoogde beveiliging van het huis, voertuig of product. Sleutels kunnen namelijk niet verloren raken, waardoor de kans kleiner is dat de bewoner voor bijvoorbeeld een dichte deur komt te staan.

Nadelen van een smart lock

Uiteraard heeft het hebben van een smart lock ook een aantal nadelen. Zo kan bijvoorbeeld het wachtwoord vergeten worden, vooral bij senioren of kinderen zal dit het geval kunnen zijn. Daarnaast is het hebben van een smartphone of tablet een vereiste bij het hebben van een smart lock. Dit zijn zeker een aantal dingen om goed over na te denken voor het aanschaffen van een smart lock. Meer slimme oplossingen? Bekijk deze website: https://www.skopei.com/