Acat Nederland
Image default
Internet

Alles wat u moet weten over zoeken naar afbeeldingen bij Google

Google image search is een functie in de zoekmachine waarmee gebruikers kunnen zoeken naar specifieke afbeeldingen op het internet. Dit kan een handig hulpmiddel zijn wanneer u een specifieke foto probeert op te sporen of visueel vergelijkbare afbeeldingen probeert te vinden. In deze blogpost bekijken we alles wat u moet weten over afbeeldingen zoeken bij Google.

Hoe een Google Image Search uit te voeren

Als u met Google naar afbeeldingen wilt zoeken, hoeft u alleen maar uw zoekopdracht in de zoekbalk in te typen. Klik vervolgens op het tabblad Afbeeldingen boven de zoekbalk. Zo kom je op de pagina met zoekresultaten voor afbeeldingen, waar je alle relevante afbeeldingen te zien krijgt

U kunt ook een Google-zoekopdracht voor afbeeldingen uitvoeren door rechtstreeks naar google.com/images te gaan. Hier kunt u uw zoekopdracht invoeren in de zoekbalk en de resultaten bekijken

Soorten zoekopdrachten die u kunt uitvoeren

Wanneer u op Google afbeeldingen zoekt, kunt u verschillende soorten zoekopdrachten uitvoeren. De eerste is een algemene zoekopdracht, waarbij u gewoon trefwoorden invoert die verband houden met wat u zoekt. Als u bijvoorbeeld foto’s van honden zoekt, voert u gewoon “honden” in de zoekbalk in.

Het tweede type zoekopdracht is een omgekeerde zoekopdracht. Hierbij gebruikt u een afbeelding als uitgangspunt in plaats van trefwoorden. Ga voor een omgekeerde zoekopdracht naar google.com/images en klik op het camerapictogram in de zoekbalk. Vanaf hier kunt u een afbeelding uploaden vanaf uw computer of de URL van een afbeelding op internet invoeren. Zodra u dit hebt gedaan, toont Google u alle andere plaatsen op het internet waar diezelfde afbeelding voorkomt.

Het laatste type zoekopdracht is een omgekeerde zoekopdracht op basis van trefwoorden. Dit is vergelijkbaar met een algemene zoekopdracht, behalve dat u in plaats van trefwoorden in de zoekbalk een afbeelding als uitgangspunt neemt. Om dit type omgekeerde zoekopdracht uit te voeren, gaat u naar google.com/images en klikt u op het camerapictogram in de zoekbalk. Upload vervolgens een afbeelding of voer de URL ervan in, zoals eerder. Daarna toont Google u alle andere plaatsen op het internet waar diezelfde afbeelding voorkomt, samen met andere afbeeldingen die er visueel op lijken.

Conclusie

Google imagesearch is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om specifieke afbeeldingen te vinden of visueel vergelijkbare afbeeldingen te vinden. U hoeft alleen maar naar google.com/images te gaan en uw zoekopdracht in de zoekbalk in te voeren. U kunt ook een omgekeerde zoekopdracht uitvoeren door op het camerapictogram te klikken en een URL van een afbeelding te uploaden of in te voeren. Er zijn drie verschillende soorten zoekopdrachten die u kunt maken: algemene zoekopdrachten, omgekeerde zoekopdrachten en zoekopdrachten op basis van trefwoorden. Probeer ze allemaal uit de volgende keer dat je animaties online wilt vinden!