Acat Nederland
Image default
Financieel

Wij staan klaar voor jongeren met schulden

Er zijn in Nederland veel jongeren met schulden. Het hebben van schulden is vaak vervelend en op een bepaald moment verlies je de grip die je kort ervoor nog wel had. Op die momenten gaat het vaak fout en heb je extra hulp nodig. Gelukkig sta je er niet alleen voor en is er goede hulp voor jongeren met schulden. Want welke fouten of verkeerde keuzes deze jongeren hebben gemaakt mag geen reden zijn om de jongeren niet de hulp de bieden die ze nodig hebben. Schulden krijgen kan iedereen overkomen. De een heeft nu eenmaal meer inzicht op kosten en rekeningen dan de ander. Achter de schulden zit dan ook vaak een reden. De reden hoeven wij vaak niet te weten omdat deze niet belangrijk is. Wat wij wel moeten weten is waar de schulden vandaan komen en hoeveel schuld er is. Dit om hulp te kunnen verlenen. Het is namelijk niet mogelijk om op een andere manier schuldeisers te benaderen om te kijken of er nog ruimte is voor een regeling of soms zelfs kwijtschelding.

Schuldhulpverlening is een stap

Het hebben van schulden is bijzonder vervelend. Of je nu jong of ouder bent maakt daarvoor niet uit. Je wilt er gewoon snel vanaf omdat het je leven vaak on-hold zet. Daarvoor hebben wij alle tools tot onze beschikking verzameld onder de naam schuldhulpverlening. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Als je wilt kiezen voor een goede oplossing voor je schulden zit je vaak vast aan schaamte. De stap is dan ook vaak te groot waardoor jongeren die in schulden zijn geraakt langer wachten. Zonde, kom gewoon gelijk naar ons toe! Voor het oplossen van schulden of zicht krijgen van de schulden die er zijn hebben wij goede tools waarmee wij kunnen helpen. Die begint vaak met luisteren, kijken, schrijven en het maken van een goed dossier. Dat helpt je uiteindelijk om weer een lichtpuntje te hebben en te zien of er mogelijkheden zijn.

Schulden kun je vrijwel altijd oplossen.

Hoe vervelend en onbetaalbaar schulden er ook uitzien, je kunt ze vaak prima oplossen. Dit begint vaak met een goed contact. Maar wij begrijpen ook dat het daar vaak fout gaat. Dat is deels de schuld van degene die schuld heeft als de schuldeiser die te lang wachten. In die gevallen zou het fijn zijn als partijen pro-actief aan de slag gaan om jongeren te waarschuwen voor schulden. Wij komen nu eenmaal vaak te laat. Maar dankzij onze ervaring wel met goede oplossingen zodat je weer zicht hebt op een toekomst.